Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > AE-Agró i UVUA organitzen el primer Dia de l’Arbust del (...)

Voluntariat Ambiental

AE-Agró i UVUA organitzen el primer Dia de l’Arbust del Túria

Pam a pam, continuem pintant de verd la ribera del riu!!

dimecres 26 de febrer de 2014, per  AE-Agró

El passat dissabte 22 de febrer, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) convocaren el primer Dia de l’Arbust del Túria. Esta nova ReforFestAcció del Projecte Túria Ribera Viva va congregar a més de 50 voluntaris que, pam a pam, van pintar de verd un tram del riu amb llentiscles, marfulls, savines, aladerns, arçots i aladerns de fulla estreta. A més a més d’incrementar la biodiversitat del bosc de ribera del Túria, esta plantació va servir per a conscienciar a tots els participants de la importància que tenen els arbustos en els nostres espais naturals.

El projecte "Túria Ribera Viva" de la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) continua amb les seues activitats per a recuperar el bosc de ribera del Túria i donar a conéixer els valors naturals d’este emblemàtic riu del País Valencià. L’última convocatòria del projecte va consistir a celebrar el primer Dia de l’Arbust del Túria. Esta nova ReforFestAcció va comptar amb la participació de més de 50 voluntaris de totes les edats que van plantar en la ribera del riu arbustos de diferents espècies mediterrànies: llentiscles (Pistacia lentiscus), marfulls (Viburnum tinus), savines (Juniperus phoenicea), aladerns (Rhamnus alaternus), arçots (Rhamnus lycioides ssp. lycioides) i aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia).

El Dia de l’Arbust es va celebrar en la mateixa zona on es va convocar el Dia de l’Arbre i la resta de plantacions del projecte "Túria Ribera Viva". Concretament es tracta d’una parcel·la ubicada al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), on AE-Agró i UVUA treballen actualment, amb la col·laboració del Parc Natural del Túria, per a restaurar i potenciar els valors mediambientals d’este racó del riu. Uns valors que es van mostrar durant una visita guiada per esta parcel·la, que va servir per explicar els seus tresors naturals, com per exemple les aus que podem trobar en cada època de l’any en este tram de la ribera del Túria.

Amb la celebració del primer Dia de l’Arbust del Túria, AE-Agró i UVUA també volien incidir en la importància que té en les reforestacions l’ús dels arbustos, ja que estos afavorixen la humitat, la formació d’humus i, a més a més, servixen de refugi, protecció i aliment per a tota la fauna de l’ecosistema. Per això, plantem arbustos i, amb ells, sembrem valors.

Si vols sumar-te al projecte "Túria Ribera Viva" i compartir amb nosaltres este i nous reptes, només has d’enviar un correu electrònic a delia.alvalo@gmail.com o telefonar al 692 183 521. Ajuda’ns a pintar de verd la ribera del Túria!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró i UVUA comencen a reforestar el Túria

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles