Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró pinta de verd la Basseta Roja

La Costera

AE-Agró pinta de verd la Basseta Roja

Els nostres companys de la comarca de La Costera celebren el Dia de l’Arbre de Moixent en este paratge de la Serra Grossa

dilluns 3 de març de 2014, per  AE-Agró

El passat diumenge 23 de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera commemorà el Dia de l’Arbre de Moixent amb una reforestació a la Basseta Roja. En este paratge de la Serra Grossa AE-Agró, amb la col·laboració de l’Associació Voluntaris de la Natura de Moixent (ASVONA), va plantar 150 plançons de pi, carrasca i roure, per a tractar d’accelerar el procés de restauració ambiental d’esta muntanya que va ser víctima dels incendis forestals a finals del segle passat.

La Basseta Roja de Moixent (La Costera, València) és una muntanya enclavada en la Serra Grossa, la frontera natural entre les comarques valencianes de La Costera i La Vall d’Albaida. Esta serra, com tantes altres del País Valencià, va patir durant la dècada dels 90 els efectes devastadors dels incendis forestals que van calcinar, estiu rere estiu, el nostre territori.

A principi del segle XXI, la Generalitat Valenciana realitzà una intervenció en la Basseta Roja per a tractar de recuperar la vegetació que el foc li va furtar a esta muntanya. Però, les reforestacions efectuades per l’administració valenciana no van funcionar. Per això, enguany, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera va decidir celebrar el Dia de l’Arbre en este paratge de la Serra Grossa. Concretament, ho van fer el passat diumenge 23 de febrer.

Els nostres companys, amb la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de la Natura de Moixent (ASVONA), van pintar de verd la Basseta Roja amb 150 plançons de pi (Pinus halepensis), carrasca (Quercus ilex) i roure valencià (Quercus faginea). A més a més, van aprofitar els tubs de les plantacions de la Generalitat per a protegir els arbres plantats.

Des d’AE-Agró esperem que, amb l’ajuda de la cada vegada més escassa pluja, esta reforestació sí que funcione. I que la Basseta Roja recobre, pam a pam, el seu bosc mediterrani i incremente així la biodiversitat que el foc li va furtar en el fatídic estiu de 1994.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró commemora el Dia de l’Arbre a Moixent amb una nova bellotada

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?