Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Ontinyent es divorcia de ’l’oligopoli’ elèctric

La Veu del País Valencià

Ontinyent es divorcia de ’l’oligopoli’ elèctric

L’Ajuntament aposta per l’energia “més barata i responsable” de les cooperatives que li permetrà estalviar 70.000 euros

dilluns 3 de març de 2014, per  AE-Agró

Ontinyent ha abandonat definitivament ’L’oligopoli’ elèctric per apostar pel que considera una energia “més barata i responsable” amb el medi ambient i el territori com és la de les cooperatives, la qual cosa suposarà un estalvi al voltant de 70.000 euros. Segons els portaveus municipals, amb aquesta acció també donen un toc d’atenció a empreses que, com Iberdrola, “han tingut una actitud prepotent i han fet molt de mal a comarques” com la Vall d’Albaida. A més, sostenen que aquesta iniciativa serveix d’exemple per a altres ajuntaments en el sentit que és possible un model de consum "millor i més econòmic”.

RedactaVeu / Ontinyent / Divendres 28 de febrer

L’Ajuntament d’Ontinyent ha abandonat el denominat “oligopoli elèctric” de les grans empreses del sector (Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa) per a passar a adjudicar la major part del seu subministrament d’energia elèctrica amb una comercialitzadora del sector cooperatiu.

Segons fons de l’Ajuntament d’Ontinyent, l’aposta per la energia de les cooperatives en detriment de l’elèctrica suposarà un estalvi directe de 70.000 euros, els quals se sumen als 500.000 aconseguits amb altres gestions de la Regidoria de Sostenibilitat.

Per al regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent, Fran Quesada, l’objectiu d’aquest canvi de rumb pel que fa a les energies és “ser exemple perquè altres ajuntaments vegen que és possible un model de consum millor i més econòmic al marge de les grans empreses”

Quesada i el nou responsable de la Regidoria d’Hisenda, Joan Gilabert, van comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar la imminent adjudicació del 65% del subministrament elèctric per a serveis i edificis municipals a la Unión Electro Industrial, SLU (tot a excepció del 35% adscrit a la Tarifa d’Últim Recurs-TUR).

Aquesta adjudicació, per import de 492.537 euros més IVA, suposa, segons van assegurar en la roda de premsa, un estalvi directe de 70.000 euros “respecte al plec de condicions aprovat per a la contractació d’aquest servei”, i s’afegeix als 500.000 euros “en què s’ha quantificat l’estalvi obtingut –només enguany- gràcies a les gestions realitzades” des de la Regidoria de Sostenibilitat.

Un exemple per a altres ajuntaments

En la línia de constituir-se com un “exemple perquè altres ajuntaments vegen que és possible un model de consum millor i més econòmic”, Quesada va explicar que l’adjudicació s’ha fet mitjançant un concurs obert, al qual es van presentar tres empreses: Electro Industrial SLU, Endesa Energia SA i Aura Energia SL, presentant aquestes dues últimes ofertes per imports superiors.

El regidor va destacar el fet que Iberdrola SLU no va presentar oferta ja que el pressupost de licitació era insuficient per cobrir costos “i finalment no sols ho hem licitat, sinó que ho hem fet per 70.000 euros menys de la quantitat fixada inicialment”.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en La Veu del País Valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles