Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2014 > La Federació Francòfona per a la Conservació de les Tortugues premia al (...)

Voluntariat Ambiental

La Federació Francòfona per a la Conservació de les Tortugues premia al Projecte Emys

Gràcies a l’esforç de tots els voluntaris esta iniciativa aconseguix un nou reconeixement

dijous 8 de maig de 2014, per  AE-Agró

El Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró, el major voluntariat ambiental del País Valencià per a conservar les nostres tortugues autòctones, continua sumant guardons i reconeixements. En 2013 va rebre el premi a la Millor Iniciativa de Seguiment i Recuperació d’Espècies, atorgat per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i va participar en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua. Enguany, ha sigut la Federació Francòfona per a la Cria i la Conservació de Tortugues qui ha recompensat el treball i l’esforç dels voluntaris del Projecte Emys amb un nou premi, dotat amb 800 euros que AE-Agró invertira en la conservació de les nostres tortugues autòctones.

Després de rebre en 2013 el premi a la Millor Iniciativa de Seguiment i Recuperació d’Espècies que concedix la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, enguany el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró acaba d’obtindre un nou reconeixement. Concretament es tracta del guardó que entrega la Federació Francòfona per a la Cria i la Conservació de Tortugues. Este premi internacional, dotat amb 800 euros, reconeix l’esforç realitzat pels voluntaris d’AE-Agró, que des de 2010 treballen per a estudiar, defensar i conservar les poblacions de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) en diferents ecosistemes aquàtics del País Valencià: el Tancat de la Pipa de l’Albufera de València, la Finca de Penya de la Marjal d’Almenara, la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell, el riu Canyoles al seu pas per Moixent i, des de 2013, també al Pont Sec del Barranc del Carraixet.

El premi de la Federació Francòfona per a la Cria i la Conservació de Tortugues és el segon reconeixement internacional que rep este voluntariat mediambiental d’AE-Agró, una iniciativa que, entre altres èxits, ha permés reintroduir les tortugues d’estany europees en el Parc Natural de l’Albufera de València o descobrir al riu Canyoles una de les majors poblacions de tortuga d’aigua ibèrica que sobreviu al nostre territori. L’any passat, el Projecte Emys ja va ser convidat a participar en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua. Esta cita es va celebrar a Portugal en el marc del LIFE-Trachemys, un projecte europeu que durant els seus tres anys de funcionament ha comptat amb la col·laboració d’AE-Agró.

Actualment el Projecte Emys és el major voluntariat ambiental que es realitza al País Valencià per a conservar les nostres tortugues autòctones, que es troben amenaçades per la competència de les exòtiques i invasores tortugues de florida (Trachemys scripta) i per la destrucció dels seus hàbitats com a conseqüència de l’especulació urbanística que ha patit el nostre territori. A més a més de tot el treball que desenvolupen els voluntaris d’AE-Agró al País Valencià, des de 2013 el Projecte Emys també participa en la conservació de les tortugues autòctones a la Comunitat de Madrid, després de signar un conveni de col·laboració amb GREFA (Grup de Rehabilitació de la Fauna Autòctona i el seu Hàbitat). Gràcies a esta entesa, AE-Agró ha cedit cinc radiotransmissors del Projecte Emys a GREFA, per a monitoritzar els moviments de les tortugues d’estany europees en diferents espais protegits de la Comunitat de Madrid.

Este mateix mes de maig, AE-Agró llançarà la quinta edició del Projecte Emys. Com en les edicions anteriors, esperem comptar amb la col·laboració de tots els voluntaris i voluntàries que feu possible esta iniciativa amb el vostre esforç i la vostra passió per la nostra natura. Des d’AE-Agró volem agrair-vos una vegada més el vostre treball i compartir amb vosaltres el premi que ens acaba d’atorgar la Federació Francòfona per a la Cria i la Conservació de Tortugues. Moltes gràcies a tots i a totes!!! I, per descomptat, esteu convidats a participar en la pròxima edició del Projecte Emys!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?