Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Victòria! Saggas es compromet a apagar la seua flama

Camp de Morvedre

Victòria! Saggas es compromet a apagar la seua flama

La regasificadora del Port de Sagunt instal·larà un nou compressor per a evitar el malbaratament energètic denunciat per AE-Agró

dijous 18 de setembre de 2014, per  AE-Agró

Este mes de setembre, Saggas (Gas Natural Fenosa) ha anunciat que realitzarà una inversió d’entre 2 i 4 milions d’euros per a instal·lar, abans de la finalització de 2016, un nou compressor en la regasificadora del Port de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Amb esta mesura, Saggas es compromet a aturar l’escandalós malbaratament energètic que està protagonitzant des de 2013 a la capital del Camp de Morvedre, on està cremant gas natural sense produir energia cada vegada que encén la flama de la regasificadora. Este anunci arriba després de la campanya ciutadana que ha impulsat Acció Ecologista-Agró, organització que, entre altres actuacions, ha arreplegat més de 1.500 firmes contra la flama de Saggas.

Victòria! Saggas (Gas Natural Fenosa) s’ha compromés a aturar el malbaratament energètic de la regasificadora del Port de Sagunt (Camp de Morvedre, València) que Acció Ecologista-Agró està denunciant des de 2013. Abans de la finalització de 2016, l’empresa ha anunciat que invertirà entre 2 i 4 milions d’euros per a instal·lar un nou compressor. Amb esta mesura Saggas cedix a la pressió ecologista i deixarà de cremar gas sense produir energia, que és el que fa cada vegada que encén la flama de la regasificadora.

Per a AE-Agró este anunci significa que l’empresa admet implícitament que està incomplint sistemàticament l’Autorització Ambiental Integrada de la regasificadora, ja que està fent un ús abusiu de la mistera de la planta, cremant gas natural molt per damunt dels límits permesos. A més a més, volem felicitar els més de 1.500 ciutadans que van recolzar la nostra campanya d’arreplegada de firmes en la plataforma Avaaz i els centenars que han participat en les diferents accions efectuades contra la flama de Saggas, el malbaratament energètic i la contaminació atmosfèrica de la regasificadora del Port de Sagunt. Gràcies al treball de tots, Saggas s’ha compromés a apagar la flama!!!

També volem reconéixer el treball fet des dels grups polítics de l’oposició. Concretament a Compromís, Esquerra Unida i el PSPV-PSOE, que amb mocions en les Corts Valencianes i els ajuntaments de Puçol, Sagunt i els pobles de la Vall de Segó han incrementat la pressió sobre Saggas.

Pel que respecta al paper de les administracions implicades en el control del funcionament de la planta, totes elles dirigides pel PP, cal lamentar la desídia tant de la Generalitat Valenciana com del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. La Generalitat, administració que concedix l’Autorització Ambiental Integrada, s’ha desentés i no ha volgut assumir cap responsabilitat al respecte. I el Ministeri d’Indústria encara no ha contestat a cap dels escrits que ha presentat AE-Agró contra la flama de Saggas.

AE-Agró també vol mostrar públicament la seua oposició a la construcció d’un quint tanc en la regasificadora del Port de Sagunt, una instal·lació que té com a objectiu especular amb el gas natural en funció de com evolucione la crisi política d’Ucraïna. Per a l’organització ecologista, cal apostar ja per un nou model energètic basat en les energies renovables i l’estalvi i l’eficiència energètica.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El fracàs de les polítiques energètiques i la flama de Saggas

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles