Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > El projecte "Túria Ribera Viva" celebra el Dia de l’Arbre

Voluntariat Ambiental

El projecte "Túria Ribera Viva" celebra el Dia de l’Arbre

UVUA i AE-Agró protagonitzen una nova plantació en este parc natural

divendres 13 de febrer de 2015, per  AE-Agró

Este mes de febrer, el projecte "Túria Ribera Viva", que impulsa la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) ha convocat dos voluntariats mediambientals. Un d’ells especialment emocionant, el Dia de l’Arbre, que celebrava la seua segona edició. Unes 25 persones participaren el diumenge 1 de febrer en esta plantació d’arbres de ribera en el Túria. Concretament, en un il·lusionant racó del parc natural, ubicat a Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), i que es troba en procés de restauració ambiental. Per exemple, a més a més dels treballs de reforestació, també s’estan organitzant jornades de voluntariat, com la del passat diumenge 8 de febrer, per a eliminar vegetació exòtica invasora, especialment canyes (Arundo donax).

El passat 1 de febrer, diumenge, es va celebrar la segona edició del Dia de l’Arbre del projecte "Túria Ribera Viva", una iniciativa conjunta de la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA), Unes 25 persones van participar en esta activitat, que tenia com a objectiu afavorir l’expansió del bosc de ribera en el Parc Natural del Riu Túria. La reforestació es va realitzar en la zona del riu on, des de l’any passat, es desenvolupa el projecte "Túria Ribera Viva". En este racó del parc natural, ubicat al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), els voluntaris van plantar 30 sargueres (Salix alba), 8 xops (Populus nigra) i també 15 llentiscles (Pistacia lentiscus).

A més a més del Dia de l’Arbre, que enguany celebrava la seua segona edició, el Projecte "Túria Ribera Viva" ha convocat també este mes de febrer una nova jornada d’eliminació de vegetació exòtica invasora. Esta activitat va ser el passat diumenge, 8 de febrer, i va consistir a continuar amb l’eliminació de les canyes (Arundo donax) en la ribera del riu. Amb esta actuació es pretén facilitar l’expansió i la germinació de les llavors de la flora autòctona.

Durant els pròxims caps de setmana, el Projecte Túria Ribera Viva llançarà noves convocatòries per a continuar amb la restauració ambiental d’este il·lusionant racó del Túria, apadrinat per UVUA i AE-Agró. Un racó que entre tots, pam a pam, estem recuperant i on encara ens queda per celebrar enguany el Dia de l’Arbust i moltes més jornades de natura a la ribera del riu.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un centenar de voluntaris participen en la ReforFestAcció del Túria

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?