Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Els ecologistes valencians, enamorats de les renovables

Comissió d’Energia

Els ecologistes valencians, enamorats de les renovables

Primer acte de la plataforma València ECOlògica

dilluns 16 de febrer de 2015, per  AE-Agró

Entre l’olivera de la Plaça del Doctor Collado i la històrica Llotja de la ciutat de València, este dissabte, 14 de febrer, un centenar de persones es van manifestar per a demanar la desinversió en els bruts i contaminants combustibles fòssils, màxims responsables de l’escalfament global del planeta. En el seu lloc, van reivindicar apostar per les alternatives energètiques que ja existixen: el foment de l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables. Especialment la solar, que té un enorme potencial per a cobrir l’autoconsum del País Valencià. Esta acció de protesta festiva va servir també per a presentar públicament la plataforma València ECOlògica, que compta amb la participació d’Acció Ecologista-Agró.

El País Valencià necessita la unió de totes les forces mediambientals i ciutadanes per a afrontar localment els grans reptes que la societat està demandant: un futur sostenible basat en energies renovables com a solució a la pobresa energètica, amb ocupació verda i un compromís polític real de cara a les pròximes eleccions. Per això, Acció Ecologista-Agró, l’Associació pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic (AMA), la Colla Ecologista L’Arrel, Ecologistas en Acción, Enginyeria Sense Fronteres, Greenpeace, La Ribera en Bici, la Plataforma Valenciana per un Nou Model Energètic, Som Energia i Xúquer Viu han unit forces per a crear la plataforma València ECOlògica, que va convocar el seu primer acte oficial el passat dissabte, 14 de febrer, amb motiu del Dia Mundial de Desinversió en Combustibles Fòssils.

Un centenar de persones van participar en esta concentració festiva i reivindicativa a la capital del Túia, per a mostrar el seu rebuig als bruts i contaminants combustibles fòssils. Amb esta protesta, que portava com a lema Enamora’t de les Renovables, oblidem el passat fòssil, la plataforma València ECOlògica va voler recordar a l’opinió pública que les ferramentes per a lluitar contra l’escalfament global del planeta són l’estalvi, l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables. Especialment la solar, que té un enorme potencial per a cobrir l’autoconsum del País Valencià.

La plataforma València ECOlògica es va forjar el passat mes de desembre, durant la visita al Cap i Cassal del vaixell de Greenpeace Arctic Sunrise amb motiu del juí als 17 de Cofrents. A bord d’este buc, símbol de l’activisme pacífic i de la protecció del medi ambient, es va celebrar una reunió amb nombroses organitzacions i va nàixer la idea de crear esta plataforma per a aglutinar les reivindicacions dels grups ecologistes del País Valencià.

Des de la plataforma volen coordinar les activitats més importants per a tindre major força i repercussió pública i així defensar millor els interessos mediambientals dels valencians. L’objectiu: fer possible la transformació del vigent i caduc model social en un altre sostenible i solidari. Amb este repte, València ECOlògica treballa actualment en la redacció d’un llistat de propostes per a les administracions públiques i els partits polítics.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa en la Jornada Internacional contra la fractura hidràulica

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles