Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > El projecte "Túria Ribera Viva" celebra el Dia de l’Aigua amb una (...)

Voluntariat Ambiental

El projecte "Túria Ribera Viva" celebra el Dia de l’Aigua amb una nova plantació

AE-Agró i UVUA continuen restaurant la vegetació autòctona en este parc natural i eliminant les espècies exòtiques invasores

dimarts 31 de març de 2015, per  AE-Agró

El passat diumenge, 29 de març, el projecte "Túria Ribera Viva", que impulsa la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA), va commemorar el Dia Mundial de l’Aigua en este parc natural amb una plantació d’arbustos mediterranis i una nova jornada d’eliminació de les exòtiques i invasores canyes (Arundo donax). Amb esta activitat, que en principi anava a celebrar-se el dia 22 però que hagué d’ajornar-se pel mal oratge, conclou la temporada de reforestacions en este racó del Riu Túria, on AE-Agró i UVUA treballen des de 2013 per a restaurar el bosc de ribera. Enguany, a més a més d’esta plantació, s’ha celebrat també el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust.

La Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) continuen treballant de valent en el màgic racó del Riu Túria que van adoptar en 2013 per a restaurar el bosc de ribera en este parc natural. Concretament es tracta d’una zona ubicada en el terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), on la vegetació autòctona cada vegada cobra més protagonisme gràcies a les actuacions que impulsa el projecte "Túria Ribera Viva". El passat diumenge, 29 de març, AE-Agró i UVUA commemoraren el Dia Mundial de l’Aigua amb una nova plantació d’arbustos mediterranis en este racó del Túria, on també van continuar eliminant les exòtiques i invasores canyes (Arundo donax) que ocupen gran part de la ribera del riu.

A més a més d’esta plantació popular, enguany el projecte "Túria Ribera Viva" ha convocat dues reforestacions més: el Dia de l’Arbre, que es va celebrar l’1 de febrer, i una nova edició del Dia de l’Arbust, realitzat el passat 21 de febrer. Gràcies a estes actuacions per a fomentar la presència de la vegetació de ribera autòctona i de la vegetació arbustiva mediterrània, espècies com les sargueres (Salix alba), els xops (Populus nigra), els tamarits (Tamarix gallica), els llentiscles (Pistacia lentiscus), els arçots (Rhamnus lycioides ssp. lycioides), els aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), les murtes (Myrtus communis) o els baladres (Nerium oleander) van recuperant pam a pam el seu espai en este racó de la ribera del Túria.

Un espai que la vegetació autòctona està recuperant també gràcies a l’esforç dels voluntaris per a eradicar l’Arundo donax. Esta espècie, catalogada com exòtica invasora, causa greus problemes en els nostres ecosistemes de ribera, ja que impossibilita l’assentament de noves espècies de vegetació autòctones, dificulta l’avanç de les aigües en èpoques de crescudes, provocant estancaments i inundacions, i a més a més complica la nidificació o recerca d’aliment per part de la fauna local. Enguany, a més a més de combatre esta espècie exòtica invasora durant la celebració del Dia Mundial de l’Aigua i del Dia de l’Arbust, el projecte "Túria Ribera Viva" ha convocat dos voluntariats exclusivament per a eliminar canyes en este racó del riu. Un el 8 de febrer i un segon el passat 7 de març.

Amb la plantació d’arbustos mediterranis del Dia Mundial de l’Aigua finalitza la temporada de ReforFestAccions del projecte "Túria Ribera Viva". Però, no les seues activitats, ja que esta primavera es programaran nous voluntariats per a regar els plançons, continuar eliminant les canyes i donar a conéixer els valors naturals d’este racó del Riu Túria. T’apuntes???

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Arranca el projecte "Túria Ribera Viva"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?