Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró continua reforestant el Barranc de l’Aigua de (...)

La Costera

AE-Agró continua reforestant el Barranc de l’Aigua de Moixent

Els ecologistes també han protagonitzat una plantació a l’Embassament del Bosquet

dimarts 21 d’abril de 2015, per  AE-Agró

Esta temporada de reforestacions el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera ha convocat dues plantacions a la localitat de Moixent. La primera es va organitzar a principi de març, amb motiu del Dia de l’Arbre, a l’Embassament del Bosquet. La segona es va celebrar el passat cap de setmana al Barranc de l’Aigua, un espai natural que es va cremar a finals del segle XX i on AE-Agró La Costera ha protagonitzat diferents reforestacions durant els darrers anys. En total, en 2015 els nostres companys de la comarca de La Costera han plantat 35 roures valencians (Quercus faginea), 40 arborcers (Arbutus unedo), 30 fleixos de flor (Fraxinus ornus) i 150 bellotes de roure i de carrasca (Quercus ilex).

El passat dissabte, 18 d’abril, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera convocà una reforestació al Barranc de l’Aigua de Moixent. Este barranc, ubicat en el Massís del Caroig, junt al Castellaret i al Corral de Saus, encara no ha aconseguit recuperar-se dels dos greus incendis que va patir en la dècada dels vuitanta del segle XX. Per este motiu, durant els darrers anys, AE-Agró La Costera ha protagonitzat diferents plantacions en este racó del nostre territori. Per exemple, en 2013, es va celebrar el Dia de l’Arbre de Moixent en este barranc.

Enguany, després d’analitzar el resultat de les reforestacions anteriors, els companys d’AE-Agró La Costera han decidit modificar la metodologia de les plantacions. El motiu és la presència en la zona de cabres salvatges (Capra pyrenaica sub. hispanica) que, a pesar de la col·locació de tubs protectors, es mengen i xafen els arbres i arbustos plantats.

Així que esta temporada de reforestacions s’ha decidit aplicar en el Barranc de l’Aigua una tècnica diferent, que consistix a plantar els arbres junt a arbustos "protectors", per a tractar així d’evitar els impactes derivats de la presència de les cabres i donar més ombra i substrat als plançons de les reforestacions.

A més a més d’esta nova plantació al Barranc de l’Aigua, enguany AE-Agró La Costera també va organitzar el Dia de l’Arbre de Moixent. Concretament la cita va ser el dissabte 7 de març. Eixe dia es va realitzar una plantació a l’Embassament del Bosquet. En total, durant estes dues reforestacions, els nostres companys d’AE-Agró La Costera han plantat 35 roures valencians (Quercus faginea), 40 arborcers (Arbutus unedo) i 30 fleixos de flor (Fraxinus ornus). A més a més, també han plantat 150 bellotes de roure i de carrasca (Quercus ilex).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró pinta de verd la Basseta Roja

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?