Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > El projecte "Túria Ribera Viva" continua eliminant les canyes del (...)

Voluntariat Ambiental

El projecte "Túria Ribera Viva" continua eliminant les canyes del riu

Nou voluntariat per restaurar el bosc autòcton en el Parc Natural del Túria

dilluns 27 d’abril de 2015, per  AE-Agró

El passat diumenge, 26 d’abril, des del projecte "Túria Ribera Viva", que impulsa la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA), es va convocar un nou voluntariat mediambiental per a continuar eliminant les exòtiques i invasores canyes (Arundo donax) en el Parc Natural del Riu Túria. Concretament, l’activitat es va desenvolupar en el màgic racó de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València) on UVUA i AE-Agró treballen des de 2013 per a restaurar el bosc de ribera autòcton. Gràcies a l’esforç dels voluntaris, la vegetació mediterrània cada vegada cobra més protagonisme en este tram del Riu Túria, on enguany també s’han realitzat tres plantacions popular.

Després de celebrar a finals de març el Dia de l’Aigua amb l’última reforestació de la temporada, este diumenge, 26 d’abril, el projecte "Túria Ribera Viva" ha tornat a convocar un voluntariat mediambiental per a prosseguir amb l’eliminació de les canyes (Arundo donax) en el Parc Natural del Túria. Esta iniciativa va tindre com a escenari el màgic racó del Túria on la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) treballen des de 2013 per a restaurar el bosc de ribera autòcton en espe parc natural.

Pam a pam, els participants en esta jornada de voluntariat mediambiental van continuar eliminant les canyes de la ribera del Túria. El motiu? Doncs que l’Arundo donax és una espècie exòtica invasora que causa greus problemes als nostres ecosistemes aquàtics. Les canyes impossibiliten l’assentament de noves espècies de vegetació autòctona, dificulten l’avanç de les aigües en èpoques de crescudes (provocant estancaments i inundacions), compliquen la nidificació o recerca d’aliment per part de la fauna local i incrementen el risc i la virulència dels incendis. Per estos motius, enguany s’han convocat ja tres voluntariats per a controlar i reduir la presència d’esta espècie exòtica i invasora.

A més a més d’eliminar les canyes en este tram del riu, ubicat al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), els participants en esta activitat també van aprofitar la jornada per a revisar els arbres i arbustos mediterranis plantats enguany durant el Dia de l’Arbre, el Dia de l’Arbust i el Dia de l’Aigua. A poc a poc, com van poder constatar els voluntaris, espècies com les sargueres (Salix alba), els xops (Populus nigra), els tamarits (Tamarix gallica), els llentiscles (Pistacia lentiscus), els arçots (Rhamnus lycioides ssp. lycioides), els aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), les murtes (Myrtus communis) o els baladres (Nerium oleander) van recuperant el seu espai en la ribera del Túria.

Si vols col·laborar en este projecte de restauració ambiental, t’esperem en les pròximes convocatòries del projecte "Túria Ribera Viva", que esta primavera continuarà centrant els seus esforços a combatre la presència de les canyes en el riu i, si cal, a regar les reforestacions d’enguany. No hi faltes!!! Et necessitem per a recuperar el bosc de ribera del Túria!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un centenar de voluntaris participen en la ReforFestAcció del Túria

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?