Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > PGOU València > Èxit de la maniFESTAció "Horta és Futur"

PGOU València

Èxit de la maniFESTAció "Horta és Futur"

Més de 15.000 persones celebren al Cap i Cassal l’aturada del PGOU de València

dilluns 18 de maig de 2015, per  AE-Agró

El passat dissabte, 16 de maig de 2015, serà recordat com el dia en què la ciutadania va eixir al carrer per a celebrar l’aturada del PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) que amenaçava la poca Horta que ens queda a la ciutat de València. Més de 15.000 persones van prendre el centre del Cap i Cassal en esta maniFESTAció, amb la qual culmina per ara la campanya Horta és Futur, impulsada per associacions de veïns, moviments ciutadans de lluita per una ciutat millor i organitzacions ecologistes com Acció Ecologista-Agró. Entre tots i totes, anant juntes, hem aconseguit una victòria històrica: hem aturat el nou projecte espoliador de Rita Barberà i hem aconseguit salvar l’Horta!!!

La maniFESTAció Horta és Futur, que va començar amb un moment estel·lar davant de l’Ajuntament de València (la Crida feta per l’actor Xavi Castillo parodiant a la senyora Barberà), va tindre en tot moment com a grans protagonistes els ciutadans i ciutadanes. Obrint la comitiva d’esta marxa festiva va anar una pancarta amb el lema de la campanya, portada per representats de les entitats que l’han impulsada: associacions de veïns, moviments ciutadans de lluita per una ciutat millor i organitzacions ecologistes, entre els que destaquen les associacions de veïns de Castellar, Benimaclet, Racó de l’Anell de Tavernes, Campanar, Orriols i Natzaret, a més a més de Salvem el Cabanyal, Salvem el Botànic, Per l’Horta, Per l’Horta Alboraia i Acció Ecologista-Agró.

A continuació anava una comitiva de llauradors joves, seguida per representants de les associacions de la Xarxa d’Entitats. Tota la maniFESTAció va estar acompanyada pel grup de danses del Bassot i la Muixeranga de València, així com de les batucades d’Asindown i de S’Ambala i els dimonis de l’Avern, vinguts d’Alboraia. A destacar també el grup de bicicletes hortolanes vingudes dels horts urbans de Benimaclet.

A l’acabar la maniFESTAció, que va recórrer els principals carrers del centre de València, l’actiu Rossana Pastor va llegir un manifest a la Plaça de la Mare de Déu i Enric Navarro, en representació dels llauradors, va parlar de tot el que han hagut de patir mentre albira un canvi en les polítiques agràries i urbanístiques. Després, Miquel Gil va amenitzar l’acte amb cançons que venen de la terra. La Muixeranga de València, amb la participació escènica dels dimonis de l’Avern, va posar el punt i final a esta jornada festiva. Sens dubte un dia històric per a tots els enamorats de l’Horta després de tants anys amargs.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : "Horta és Futur" presenta més de 20.000 al·legacions

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles