Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Ribera Alta > Circular en bici i a peu per l’Alzira del segle XXI

La Ribera Alta

Circular en bici i a peu per l’Alzira del segle XXI

Aportacions al Projecte Tècnic per a la Implementació del Carril Bici

divendres 3 de juliol de 2015, per  AE-Agró

La Ribera en Bici, el grup Tertúlies de Sostenibilitat Rural, l’Associació Cultural l’Ullal de la Vila i el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró a La Ribera han consensuat un document amb les seues aportacions al Projecte Tècnic per a la Implementació del Carril Bici d’Alzira (La Ribera Alta, València). El text planteja dotze propostes per a potenciar els desplaçaments amb bici i a peu per l’Alzira del segle XXI. A més a més, també inclou una sèrie de connexions de camins i carrils-bici existents per a enllaçar la capital de la comarca amb altres municipis La Ribera Alta i de la veïna comarca de La Safor. Este és el cas, per exemple, de l’antiga Vieta de Carcaixent a Tavernes de la Valldigna.

Assegurar que tot el perímetre de la ciutat compte amb un carril bici, establir una comissió ciutadana-municipal de ciclisme, fomentar l’educació i la conscienciació ciutadana respecte als avantatges de la bici, aplicar una velocitat màxima de 30 Km/h en el casc antic, augmentar la quantitat d’aparcaments per a bicicletes, senyalitzar correctament els cicle-carrers, avaluar el cost i l’eficàcia d’AMBICI o crear una patrulla de la policia municipal en bici (per a acostumar als conductors a veure i respectar els ciclistes) són algunes de les dotze aportacions al Projecte Tècnic per a la Implementació del Carril Bici d’Alzira (La Ribera Alta, València) realitzades per La Ribera en Bici, el grup Tertúlies de Sostenibilitat Rural, l’Associació Cultural l’Ullal de la Vila i el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró a La Ribera.

Estes propostes perseguixen millorar la mobilitat i pacificar el trànsit d’Alzira, a més a més d’evitar possibles conflictes entre ciclistes i vianants. Per exemple, col·locant un carril ciclista al costat de cada pas de zebra i així donar preferència tant als ciclistes com als vianants davant els vehicles de motor. Entre els suggeriments realitzats també hi ha mesures per a acabar amb els trams perillosos per l’ús de la bicicleta a la capital de La Ribera Alta. Especialment pel que respecta a les sortides cap a l’exterior de la ciutat, la majoria de les quals són punts negres de difícil connexió amb carrils i itineraris per a desplaçar-se amb bicicleta fins a altres localitats com Algemesí, Carcaixent, Guadassuar...

Precisament una de les propostes del document és millorar els camins i la xarxa de carrils-bici que connecten Alzira amb la resta de pobles de La Ribera Alta i de la veïna comarca de La Safor. En este sentit, per exemple, es planteja la necessitat de potenciar la connexió Alzira-Algemessí, amb la creació d’un carril-bici que creue el Riu Verd, i la connexió a Guadassuar, amb un carril-bici que enllace el barri de les Barraques amb el Molí de Borrego, on comença la carretera vella de Guadassuar que és un camí segur, directe i tranquil.

En les seues aportacions al Projecte Tècnic per a la Implementació del Carril Bici d’Alzira, La Ribera en Bici, el grup Tertúlies de Sostenibilitat Rural, l’Associació Cultural l’Ullal de la Vila i el col·lectiu comarcal d’AE-Agró també demanen recuperar com a Via Verda l’antiga Vieta de Carcaixent a Tavernes de la Valldigna (La Safor, València). Esta reivindicació compta actualment amb el recolzament de més de 2.500 signatures ciutadanes, que ja han sigut entregades a l’administració per a exigir una Via Verda que connecte les comarques de La Ribera i La Safor.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró proposa millorar l’eficiència de l’enllumenat públic d’Alzira

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?