Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > El Macroabocador de Llanera, més prop de ser liquidat

La Costera

El Macroabocador de Llanera, més prop de ser liquidat

Balanç de la reunió amb la Conselleria de Medi Ambient

dijous 29 d’octubre de 2015, per  AE-Agró

La Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera va mantindre, el passat 15 d’octubre, una reunió de treball amb el Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, i la Directora General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, María Diago. La cita va servir a per comprovar que compartim la mateixa visió sobre la necessitat d’una política de gestió dels residus més sostenible. Durant la reunió, la Plataforma va expressar les seues crítiques sobre els projectes de Macroabocador de Llanera (La Costera, València) que es van presentar en l’anterior legislatura (2011 i 2015), insostenibles tant pels riscos de l’emplaçament triat com pel propi model de gestió, que crearia una instal·lació que seria un perill ambiental per ella mateixa.

Des de la Conselleria de Medi Ambient es va mostrar sintonia amb estes opinions i van manifestar que les futures instal·lacions de gestió i tractament de residus en el nostre consorci hauran de ser fruit del consens, i que des de la Conselleria sols s’impulsaran projectes que compten amb un recolzament ample i majoritari.

A la reunió es va tractar també com implantar a les nostres comarques un model de gestió sostenible, basat en la separació en origen dels residus per tal d’afavorir una política de reducció, reutilització i reciclatge dels residus que faça innecessaris els projectes de grans abocadors. D’esta forma es podrien proposar per les nostres comarques instal·lacions de menor grandària i sense riscos ambientals, que no generarien el mateix rebuig social que el macroabocador que en el seu dia es va projectar a Llanera (La Costera, València).

Des de la Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera també vam mostrar la nostra disposició a col·laborar tant amb el COR com amb la pròpia Conselleria en campanyes d’educació ambiental, que ajuden a gestionar millor els residus al temps que podrien ajudar a baixar els costos de gestió del fem. Vam aprofitar per a comunicar a la Conselleria, igual que farem amb la nova direcció del COR quan es constituïsca, que, quan d’una volta per totes es puga dir que el projecte de Macroabocador de Llanera està liquidat, ens reconvertirem en una entitat de recolzament d’una gestió més sostenible dels residus a les nostres comarques.

La Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera està formada per La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins, ADENE, ACDEMA, Ecologistes en Acción de La Canal, Acció Ecologista-Agró La Costera, Xúquer Viu, El Penjoll, UGT-PV, CC.OO-PV, Associació de Veïns Sector Nord El Campello i Associació Cultural Annera "La Ñigasa".

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Celebrem la paralització del Macroabocador de Llanera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?