Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > AE-Agró exigix la demolició del Sidi Saler, l’Algarrobico (...)

Pam a pam

AE-Agró exigix la demolició del Sidi Saler, l’Algarrobico valencià

Volem TOT El Saler per al poble!!!

dilluns 25 de gener de 2016, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró ha protagonitzat este diumenge, 24 de gener, una marxa reivindicativa per a denunciar alguns dels punts negres de la Devesa del Saler (Parc Natural de l’Albufera de València). La marxa "TOT El Saler per al poble", organitzada amb la col·laboració de l’Associació Juvenil Amics de la Casa de la Demanà, ha posat en evidència anacronismes injustificables que encara patix este Parc Natural. Per exemple, la presència de l’hotel Sidi Saler, una instal·lació abandonada que s’ha convertit en l’Algarrobico valencià i que els ecologistes exigixen demolir. A més a més, AE-Agró també demana el desmantellament de la Venda de Bous del Saler, propietat de la Diputació de València, i posar fi al desficaci de la CV-500.

Amb motiu del Congrés d’Acció Ecologista-Agró, que s’ha celebrat este cap de setmana al Parc Natural de l’Albufera de València, el principal grup ecologista del País Valencià ha convocat este diumenge, 24 de gener, una marxa reivindicativa per la Devesa del Saler. La marxa "TOT El Saler per al poble" ha posat en evidència que, 30 anys després de la declaració de l’Albufera de València com a Parc Natural, encara queden massa punts negres que amenacen els valors mediambientals d’este indret d’esta emblemàtica zona humida.

Este és el cas de l’hotel Sidi Saler, una instal·lació abandonada i fora d’ús que s’ha convertit en l’Algarrobico valencià i que AE-Agró exigix demolir. O el de la Venda de Bous del Saler, propietat de la Diputació de València i que els ecologistes demanen desmantellar. O el de les instal·lacions de Direcció Provincial de Trànsit, que AE-Agró sol·licita que es traslladen fora del Parc Natural.

A més a més, l’organització ecologista ha demanat durant esta marxa reivindicativa, organitzada amb la col·laboració de l’Associació Juvenil d’Amics de la Casa de la Demanà, posar fi al desficaci de la CV-500, un punt negre d’atropellaments de fauna silvestre. Concretament reduint la velocitat d’esta carretera al seu pas pel nucli urbà del Saler, facilitant un accés directe del poble al port i restringint el trànsit motoritzat de la CV-500 al sud del Palmar només per a transport públic. En esta línia, AE-Agró també ha reclamat el tancament del trànsit motoritzat en el "tallafoc" de la Rambla.

A totes estes demandes, cal sumar l’eliminació del "búnquer" elèctric de la Devesa, la recuperació del sòl públic usurpat per les edificacions i torres d’apartaments del Saler (piscines, camps de futbol, jardins...), el control i eliminació d’espècies exòtiques invasores i la posada en valor i obertura al públic de la Casa Forestal del Saler. I com no, un control estricte de la pràctica cinegètica en tot el Parc Natural, on malauradament no paren d’incrementar-se els casos d’aus protegides que són abatudes pels caçadors.

Més transparència i millor informació ambiental

Amb la marxa reivindicativa "TOT El Saler per al poble" finalitza el Congrés d’AE-Agró. Esta cita va arrancar el passat divendres i ha reunit en l’Albufera de València a les comissions de treball i els grups locals i comarcals de l’organització, que han analitzat diferents temàtiques mediambientals: residus, mobilitat sostenible, parcs naturals, polítiques hídriques, educació ambiental, custòdia del territori, zones humides, conservació marina, gestió forestal, dret ambiental, energies renovables...

Entre els ponents del Congrés estaven dos presidents de Juntes Rectores de Parcs Naturals, Víctor Navarro (L’Albufera de València) i Salvador Martínez (marjal de Pego-Oliva). Tant ells com la resta de ponents han denunciat l’opacitat informativa de l’anterior administració valenciana. Una opacitat que d’AE-Agró esperem que passe a ser història amb el nou Consell, a qui li demanem més participació pública, transparència absoluta i un fàcil accés a la informació mediambiental.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Què has de fer per a deduir-te la quota d’AE-Agró en la declaració de la renda?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?