Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Paralitzades les tales a la Serra la Calderona

Comissió Forestal

Paralitzades les tales a la Serra la Calderona

STOP Destrucció Forestal!!!

dimarts 22 de març de 2016, per  AE-Agró

Després d’haver denunciat públicament amb la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) els impactes mediambientals de la faixa auxiliar que s’estava construint en la localitat de Serra (Camp del Túria, València), en el mateix cor del Parc Natural de la Serra Calderona, Acció Ecologista-Agró va protagonitzar una protesta sobre el terreny, el passat dissabte 12 de març, per a reclamar la paralització immediata d’esta desafortunada actuació. Fruit de la nostra denúncia i de la dels companys de l’SVO, la Conselleria de Medi Ambient ha decidit aturar estes tales, impulsades per l’Ajuntament de Serra i que, com reconeix la pròpia administració valenciana, no disposaven de la corresponent llicència d’aprofitament.

Un grup d’activistes d’Acció Ecologista-Agró es van desplaçar el passat dissabte 12 de març a la zona del Parc Natural de la Serra Calderona on s’estava executant amb maquinària pesant este projecte tan poc respectuós amb els valors mediambientals dels nostres boscos. Concretament, a la pista forestal que connecta la Font de l’Ombria amb el Castell de Serra (Camp del Túria, València), on van desplegar una pancarta amb el lema "STOP Destrucció Forestal" en diferents punts d’este camí.

Amb esta acció, la Comissió Forestal d’AE-Agró volia denunciar que quatre màquines s’estaven "passejant" pel cor del Parc Natural arrossegant centenars de pins talats i xafant tota la vegetació que trobaven al seu pas. A més a més, just ara, quan comença el període reproductor de gran varietat d’espècies de fauna. Per exemple, l’àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus) i l’astor (Accipiter gentilis), dues aus protegides que habiten i crien en este racó del Parc Natural de la Serra Calderona i que, com ja vam alertar amb els companys de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), estaven patint greus molèsties en un moment crític del seu període reproductor.

Per a AE-Agró resulta inconcebible que este tipus d’actuacions, que impliquen greus danys tant per a la vegetació com per a la fauna i el sòl de la muntanya, es realitzen en el cor mateix de la Serra Calderona, un parc natural especialment emblemàtic per constituir el pulmó verd de la ciutat de València i de la seua àrea metropolitana.

Per tot açò, des d’AE-Agró sol·licitàvem a l’Ajuntament de Serra, administració impulsora d’este projecte, i a la Conselleria de Medi Ambient que paralitzaren estos treballs forestals, que exigiren responsabilitats als culpables i que iniciaren la restauració mediambiental de la zona desforestada. Per ara, la Conselleria de Medi Ambient ja ha aturat estes tales, que segons ha informat la pròpia administració valenciana, entre altres irregularitats, no disposaven de la corresponent llicència d’aprofitament. Ara falta que es depuren responsabilitats per esta desafortunada actuació i que s’inicie el procés de restauració mediambiental.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró exigix responsabilitats per les tales abusives d’Enguera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?