Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > La Casa Penya demostra el seu potencial com a destí del turisme (...)

La Casa Penya

La Casa Penya demostra el seu potencial com a destí del turisme ornitològic

Vine a descobrir les aus de la Marjal d’Almardà-Almenara!!!

dilluns 18 d’abril de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 16 d’abril, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitzà una excursió ornitològica pels assegadors de la Marjal d’Almardà-Almenara. L’activitat va reunir a primera hora del matí a 40 amants de les aus en la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental que gestiona AE-Agró en la Marjal d’Almardà. En total, els participants en esta visita van observar 43 espècies d’ocells durant les tres hores i mitja que va durar l’excursió. La cita comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i va servir per a demostrar de nou que la Casa Penya i el seu entorn són una aposta segura per l’educació ambiental i el turisme de natura, especialment l’ornitològic.

Esta primavera, a més a més d’organitzar visites guiades a la Casa Penya, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró vol descobrir-te els tresors naturals de l’entorn del centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. Per això, el passat dissabte, 16 d’abril, vam organitzar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), una excursió ornitològica pels assegadors d’este aiguamoll.

La cita arrancà a les 10:00 hores a la Casa Penya, on es van congregar 40 participants de totes les edats. Després d’una breu visita a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà, el grup d’amants de les aus i la natura es va desplaçar fins a l’Assegador de Quartell, un dels camins que tradicionalment ha emprat el bestiar transhumant en els seus desplaçaments per a aprofitar les pastures naturals d’esta espectacular zona humida.

Durant el seu passeig per este assegador, el grup va estar acompanyat per fumarells de galta blanca (Chlidonias hybridus), agrons blaus (Ardea cinerea) i rojos (Ardea purpurea), picaports (Plegadis falcinellus), camallongues (Himantopus himantopus), carregades (Glareola pratincola), arpellots de marjal (Circus aeruginosus) i moltes més aus. Però, els participants en esta excursió van disfrutar sobre tot amb els flamencs (Phoenicopterus ruber) i els becplans (Platalea leucorodia) que van trobar al final del recorregut.

En total, durant les tres hores i mitja que va durar esta visita guiada, vam observar 43 espècies diferents d’aus, tot un luxe per a qualsevol aficionat a l’ornitologia. El pròxim mes de juny, la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró espera poder repetir esta iniciativa i organitzar una nova excursió ornitològica per la Marjal d’Almardà. Concretament pels camins de l’aigua. I ho volem fer perquè la Casa Penya i el seu entorn representen una aposta segura per al turisme de natura i l’educació ambiental.

Esta primavera, a més a més d’esta excursió ornitològica, hem celebrat tres diumenges de portes obertes a la Casa Penya que també han comptat amb una assistència rècord. Com en les ocasions anteriors, més de 30 persones en cada visita guiada. I no han sigut més perquè, per respecte a la nostra natura, hem de limitar la quantitat de gent que participa en estes activitats.

Des d’AE-Agró mostrem de nou la nostra voluntat per a convertir la Casa Penya en un referent de l’educació, el turisme i el voluntariat ambiental. Però, amb la nostra voluntat no hi ha prou. Cal també la implicació de l’Ajuntament de Sagunt, propietari del centre i amb qui encara estem negociant el nou conveni de funcionament de la Casa Penya.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, capital 2016 de les zones humides valencianes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles