Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Dret Ambiental > Anul·lada la DIC del camp de golf de la Finca Sos

Comissió Jurídica

Anul·lada la DIC del camp de golf de la Finca Sos

Nova victòria legal d’AE-Agró!!!

dimecres 27 d’abril de 2016, per  AE-Agró

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs contenciós-administratiu interposat per la Comissió Jurídica d’Acció Ecologista-Agró contra la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) del camp de golf de la Finca Sos d’Alzira (La Ribera Alta, València), anul·lant així esta DIC per ser contrària a dret. A més a més, el TSJCV ha condemnat a la Generalitat Valenciana, com administració demandada per AE-Agró, a pagar les costes processals, que en este cas ascendixen a 1.000 euros. Amb esta victòria legal aconseguim aturar un nou camp de golf que anava a construir-se en terrenys no urbanitzables. Pam a pam, pleit a pleit, continuem treballant en la defensa de la natura i el territori!!!

El passat mes de març, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) anul·là la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) del camp de golf de la Finca Sos d’Alzira (La Ribera Alta, València). Acció Ecologista-Agró, entitat que va interposar el recurs contenciós-administratiu contra esta DIC, atorgada per la Generalitat Valenciana al projecte de camp de golf que impulsava Sucesores de Vicente Sos SL amb la connivència l’Ajuntament d’Alzira, es felicita per esta nova victòria legal, que ens ha sigut comunicada este mateix mes d’abril.

Segons la sentència del TSJCV, la DIC aprovada era contrària a dret, tal i com va denunciar la Comissió Jurídica d’AE-Agró. Els promotors del projecte, en un primer moment, van sol·licitar la DIC just abans de l’aprovació de la llei que regula els camps de golf al País Valencià amb un resultat d’Estudi d’Impacte Ambiental (EIA) negatiu, ja que afectava a terrenys forestals. Aleshores, Sucesores de Vicente Sos SL, seguint les indicacions de la pròpia Generalitat Valenciana, presentà de nou el projecte, però en una altra ubicació i estant ja en vigor la llei valenciana de camps de golf.

Amb esta treta legal, finalment es va atorgar la DIC sense cap tipus d’exposició pública ni EIA. Tanmateix, tal i com reconeix ara la sentència del TSJCV, per les modificacions substancials del segon projecte respecte a la primera sol·licitud realitzada, era necessari iniciar un nou procés per a aconseguir la DIC, amb el seu corresponent període d’exposició pública i també un EIA positiu.

El contenciós es va plantejar després que AE-Agró intentés infructuosament que tan la Generalitat Valenciana com l’Ajuntament d’Alzira comprengueren que els terrenys elegits no eren els més adients per a instal·lar un camp de golf, atenent els valors naturals i paisatgístic que anaven a quedar afectats irreversiblement. Este projecte es pretenia desenvolupar a la Vall d’Aigües Vives, un lloc de singular valor paisatgístic, forestals i agrícola. Concretament a les faldes de la Serra de les Agulles, que forma part del Paratge Natural Municipal "La Murta i la Casella", que es troba protegit des de 2004.

A més a més del camp de golf, es pretenia construir una casa club, una dotació d’apartaments i altres infraestructures associades, com una EDAR (Estació de Depuració d’Aigües Residuals). En total, la DIC aprovada i ara anul·lada tenia una superfície de 546.852 metres quadrats, classificats com a sòl no urbanitzable de protecció agrícola segons el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alzira.

Finalment, pel que respecta a la sentència, destacar també que el TSJCV hi ha condemnat a la Generalitat Valenciana a pagar les costes processals, que en este cas ascendixen a 1.000 euros (més IVA). AE-Agró destinarà estos diners a nous pleits per a continuar defensant, pam a pam, la nostra natura ja que, malgrat la crisi de la rajola, encara hem de lamentar casos d’especulació i perversió urbanística com el de la Finca Sos.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró denuncia una obscura operació immobiliària a la Finca Sos d’Alzira

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles