Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > El projecte "Túria Ribera Viva" et necessita

Voluntariat Ambiental

El projecte "Túria Ribera Viva" et necessita

Ajuda’ns a recuperar la vegetació arrasada per la Diputació de València

dilluns 9 de maig de 2016, per  AE-Agró

El passat mes d’abril, Un Voluntari Un Arbre (UVUA), amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, reinicià les actuacions del projecte "Túria Ribera Viva". L’objectiu? Fer front a les greus destrosses ocasionades per la Diputació de València que, durant uns treballs de neteja de canyes (Arundo donax), ha arrasat les reforestacions realitzades per UVUA i AE-Agró des de l’any 2014 en el Parc Natural del Riu Túria. Les tasques de recuperació de la zona estan consistint a localitzar, senyalitzar i protegir els arbres i arbustos de ribera que han aconseguit sobreviure a aquesta desafortunada actuació. El pròxim 22 de maig, diumenge, UVUA i AE-Agró esperem comptar amb la teua ajuda per a continuar restaurant la zona afectada.

Uns treballs realitzats a principi de 2016 per l’empresa Imelsa (Diputació de València) al Parc Natural del Riu Túria, en el terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València), han danyat greument les reforestacions del projecte "Túria Ribera Viva". L’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA), amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, portava des de 2014 plantant espècies autòctones en aquesta zona per a recuperar el bosc de ribera. Malauradament, els treballs realitzats per Imelsa, que tenien l’objectiu d’eliminar del riu les invasores i exòtiques canyes (Arundo donax), es van executar sense cap control i sense tindre en compte les reforestacions que durant aquests anys han protagonitzat centenars de xiquets i voluntaris en aquest màgic racó del Túria.

Davant d’aquestes actuacions, des d’UVUA immediatament es realitzaren els informes pertinents d’avaluació de danys per a denunciar les agressions patides i s’ha intentat tindre ja reunions amb l’empresa responsable i els tècnics del Parc Natural del Túria per a demanar explicacions davant del descontrol en este tipus de treballs. Mentres esperem les pertinents explicacions de les administracions implicades en esta desfeta mediambiental, UVUA i AE-Agró hem reactivat els voluntariats del projecte "Túria Ribera Viva".

Concretament, ho vam fer el passat 17 d’abril, diumenge, quan els companys d’UVUA començaren les tasques de recuperació i restauració de la vegetació de ribera plantada durant els darrers anys. Organitzats en diferents grups, els voluntaris es van dedicar eixe dia a localitzar els arbres i arbustos supervivents per a senyalitzar la seua ubicació i protegir-los, en el cas que fóra necessari, de l’excés de Sol. Per a aquesta tasca, es crearen sistemes d’ombrejos naturals realitzats amb canyes i brossa seca. Mentres, altre grup de voluntaris es va centrar a eliminar rebrots de canyes, per a evitar així la ràpida propagació d’aquestes. Per últim, es van regar tots els arbres i arbustos localitzats davant la seua fragilitat i la sequedat del terreny.

El pròxim 22 de maig, diumenge, el projecte "Túria Ribera Viva" té una nova cita per a continuar amb estos treballs. Des d’AE-Agró et convidem a participar en aquesta nova jornada de voluntariat per a ajudar els nostres companys d’UVUA a restaurar i recuperar la vegetació de ribera en este màgic racó del Túria.

Nacho Gimeno Climent, Comissió de Comunicació d’AE-Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un centenar de voluntaris participen en la ReforFestAcció del Túria

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?