Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > El Projecte Clarity arriba a Ontinyent

La Costera

El Projecte Clarity arriba a Ontinyent

Xerrada sobre Canvi Climàtic, energies alternatives i estalvi de recursos naturals

dimarts 14 de juny de 2016, per  AE-Agró

El passat 2 de juny, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera es va traslladar a la veïna comarca de La Vall d’Albaida per a oferir una xerrada sobre Canvi Climàtic, energies alternatives i estalvi de recursos naturals. Concretament a Ontinyent, a l’institut d’ensenyament secundari (IES) L’Estació, on van ser convidats pel Departament de Biologia. A més a més de la xerrada, els nostres companys de La Costera també van instal·lar l’exposició del Projecte Clarity, una iniciativa educativa que explica els efectes de l’escalfament global del planeta. Especialment en les societats menys industrialitzades, que paradoxalment són les que més patixen els impactes d’este fenomen provocat pels països més "desenvolupats".

Els nostres companys Santiago i Juan Miguel, membres el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera, van visitar el passat 2 de juny, dijous, l’institut d’ensenyament secundari (IES) L’Estació d’Ontinyent (La Vall d’Albaida, València). El repte? Conscienciar els alumnes de 3r i 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) sobre la problemàtica del Canvi Climàtic i la necessitat d’estalviar recursos naturals, com per exemple l’energia i l’aigua.

Així van explicar que actualment cal fer una transició energètica que ens permeta substituir els combustibles fòssils, com són el petroli i el carbó, grans causants de l’escalfament global del planeta i del Canvi Climàtic, per energies alternatives respectuoses amb el territori. Per exemple, l’energia solar o l’energia eòlica.

Per a fer la seua explicació, els nostres companys d’AE-Agró La Costera van comptar amb l’ajuda de la bicicleta generadora d’energia. Esta bici, que genera energia a partir d’una dinamo, va ser tota una atracció per als alumnes, que pujaren i pedalejaren fins a transformar l’energia mecànica de les seues cames en energia contínua, que es manifestava activant un parell de peretes de llum.

A més a més de la bici generadora d’energia, els nostres companys també van comptar amb una altra ferramenta pedagògica durant la seua intervenció: l’exposició del Projecte Clarity. Esta acció educativa pel clima, formada per diferents panells, explica els efectes de l’escalfament global del planeta, especialment en les societats menys industrialitzades, que paradoxalment són les que més patixen els impactes del Canvi Climàtic generat pels països més "desenvolupats".

Des d’AE-Agró La Costera volem agrair a l’IES L’Estació la seua invitació per a realitzar esta activitat, especialment al Departament de Biologia del centre. Esperem que després de la nostra visita els seus alumnes estiguen un poc més conscienciats sobre el Canvi Climàtic, un problema d’abast planetari que ens afecta a tots i que només podrem resoldre entre tots.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró exposa el projecte Clarity a l’Institut de Moixent

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?