Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Lafarge, un "veí exemplar" que negocia amb terroristes

Camp de Morvedre

Lafarge, un "veí exemplar" que negocia amb terroristes

El diari Le Monde vincula la cimentera amb l’Estat Islàmic

dijous 23 de juny de 2016, per  AE-Agró

Profundament alarmats i indignats. Així ens trobem en Acció Ecologista-Agró després de llegir en el diari francés Le Monde que Lafarge hauria arribat a "acords opacs i inconfessables" amb l’Estat Islàmic (ISIS) per a mantindre la producció d’una de les seues fàbriques de ciment a Síria. Des d’AE-Agró, associació que s’oposa als plans de Lafarge per a obrir noves pedreres en les muntanyes d’utilitat pública de Sagunt (Camp de Morvedre, València), considerem que una empresa que mercadeja amb els terroristes de l’ISIS no es mereix ser de cap de les maneres beneficiària del nostre patrimoni natural. Per això, instem a l’Ajuntament de Sagunt a paralitzar les negociacions amb este "veí exemplar".

Este dimarts, 21 de juny, el diari Le Monde destapava que la cimentera Lafarge va arribar a "acords opacs i inconfessables" amb l’Estat Islàmic (ISIS) a Síria per a mantindre, entre 2013 i 2014, la producció de la seua fàbrica de ciment a Jalabiya. Segons informa el rotatiu francés, Lafarge també va recórrer durant este temps a “intermediaris i negociants que comercialitzaven petroli refinat amb l’ISIS”. Per tant, esta multinacional del ciment, que en 2015 es va fusionar amb la suïssa Holcim, ha estat finançant directa o indirectament a un grup terrorista internacional com és l’Estat Islàmic.

Actualment, Lafarge està negociant amb l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) la renovació del permís d’explotació de la pedrera del Salt del Llop a la Muntanya de Romeu i l’obertura d’una nova pedrera a la Muntanya del Pinyal. L’empresa, que té també una fàbrica de ciment a Sagunt, ha utilitzat tota la seua maquinària per a posar en marxa una campanya de neteja d’imatge amb associacions, sindicats, institucions i fins i tot entrant en col·legis i en despatxos polítics. A més a més, ha bombardejat els mitjans de comunicació locals amb publicitat on es ven com un "veí exemplar en aspectes mediambientals i socials i amb les generacions presents i futures".

Tanmateix, com ha denunciat el diari Le Monde, Lafarge és un "veí exemplar" que negocia amb terroristes. Des d’Acció Ecologista-Agró, organització que s’oposa als plans d’esta cimentera per a obrir noves pedreres en les muntanyes d’utilitat pública de Sagunt, considerem que Lafarge no es mereix ser beneficiària del nostre patrimoni natural, quan és capaç d’arribar a "acords opacs i inconfessables" amb l’ISIS per a assegurar els seus beneficis empresarials.

Des d’AE-Agró, única organització ecologista valenciana que ha sigut declarada entitat d’utilitat pública, instem el Govern d’Espanya a investigar les connexions denunciades per Le Monde entre Lafarge i l’Estat Islàmic, per si pogueren tindre algun tipus de relació amb l’activitat d’este grup terrorista a Europa. A més a més, exigim a l’Ajuntament de Sagunt que paralitze les negociacions amb este "veí exemplar" fins que no s’aclarisquen els seus vincles amb l’ISIS.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sobre Margas i el Pinyal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?