Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2016 > Projecte Emys: Informe Torrent

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Torrent

Localitzades dos Mauremys leprosa al Clot de Bailón

dilluns 11 de juliol de 2016, per  AE-Agró

Del 8 al 25 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat a Torrent (Horta Oest, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta. Concretament al Clot de Bailón, un màgic racó del barranc on s’han programat sis voluntariats: un per a col·locar les trampes flotants i els mornells i cinc per a la seua revisió. En total, en esta segona edició del Projecte Emys a Torrent, que ha comptat amb la participació de 72 voluntaris, hem pogut censar al Barranc de l’Horteta dos mascles de tortuga d’aigua ibèrica i s’ha retirat d’esta reserva de fauna silvestre una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta).

El passat 8 de juny, dimecres, arrancava a Torrent (Horta Oest, València) el Projecte Emys 2016 d’Acció Ecologista-Agró, on esta iniciativa de ciència ciutadana arribava per segon any consecutiu. El repte? Continuar amb el seguiment i cens de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) que habita a la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta.

Amb este objectiu vam col·locar dos trampes flotants i dos mornells al Clot de Bailón, el mateix màgic racó on es va desenvolupar este voluntariat ambiental en 2015. Després, el dies 11, 15, 18, 22 i 25 de juny es van programar les jornades de revisió i cens, que enguany han comptat amb la participació de 72 voluntaris i la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, Natura y Cultura Servicios Ambientales, la Conselleria de Medi Ambient i el Grup de Voluntariat Ambiental Torrent Verd

En total, en 2016, hem aconseguit localitzar al Barranc de l’Horteta dos mascles de tortuga d’aigua ibèrica. Un d’ells ja va ser capturat l’any passat i l’altre encara no havia sigut censat. A més a més, també hem retirat del Clot de Bailón una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta), que ha sigut traslladada al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient).

Este estiu, a més a més de censar les tortugues del Clot de Bailón, el Projecte Emys ja ha censat també les de la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Actualment es treballa en el seguiment de la població de tortugues autòctones del Riu Albaida, al seu pas per Xàtiva (La Costera, València).

Pròximament esta iniciativa de ciència ciutadana també arribarà al Riu Canyoles al seu pas per Moixent (La Costera, València), la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), el Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València), el Riu Xúquer al seu pas per Jalance (Vall d’Aiora-Cofrents, València), el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València) i el Barranc de Pelós a Xiva (La Foia de Bunyol, València). Si vols participar en esta nova edició del Projecte Emys, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. No ens falles!!! Les nostres tortugues autòctones et necessiten!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles