Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > De Facebook al cor de l’Albufera

Custòdia del Territori

De Facebook al cor de l’Albufera

Visita a la Pipa per a celebrar els 3.000 amics que ja tenim en esta xarxa social

divendres 16 de setembre de 2016, per  AE-Agró

El passat mes de juny, el perfil de Facebook del Tancat de la Pipa va superar els 3.000 amics. Per a celebrar-ho, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam organitzar un sorteig entre tots els usuaris d’esta xarxa social que van compartir el vídeo commemoratiu dels 3.000 amics de la Pipa. El premi del sorteig? Un passeig en barca i una visita guiada a esta àrea de reserva que custodiem en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València. Així, el passat diumenge, 11 de setembre, el nostre tancat va obrir les seues portes per a rebre els guanyadors del concurs i compartir amb ells una jornada molt especial que, entre altres activitats, va incloure un taller de bombes de llavors de bova (Typha domingensis).

La jornada va arrancar al Port de Catarroja, escenari el passat diumenge d’un esmorzar popular i un concurs de perxa amb motiu de les festes en honor a Sant Miquel. Amb el port ple de gom a gom, no va resulta fàcil trobar-nos amb tots el premiats. Però, finalment ho vam aconseguir i vam pujar a la barca de Josep, que va vindre des del Palmar. Tots els barquers de Catarroja estaven llogats per les festes locals, senyal del gran interés i del dinamisme d’este enclavament albuferenc, on cada vegada es programen més activitats.

Des del port vam navegar pel Canal de Catarroja fins al Tancat de la Pipa. Durant el passeig en barca, Josep ens va parlar de les varietats d’arròs, de la pesca, dels topònims, de l’origen de l’Albufera i de moltes més curiositats sobre el parc natural. Una vegada a la Pipa, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam explicar el treball que desenvolupem en esta àrea de reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), on treballem per a millorar la qualitat de l’aigua i la biodiversitat del parc natural.

Com no, durant la visita a este aiguamoll artificial vam pujar al mirador de la Pipa per a observar i identificar l’avifauna que podem trobar ara en el nostre tancat. Finalment, vam organitzar un taller de bombes de llavors (Nendo dango) de bova (Typha domingensis). L’objectiu? Dispersar-les per la llacuna de reserva de la Pipa, que este estiu hem secat i on volem reforçar la vegetació palustres per a facilitar la nidificació i nous refugis per a les aus aquàtiques.

La jornada va concloure amb un passeig en barca fins a la llacuna de l’Albufera, on vam assistir a una exhibició de vela llatina en honor a Sant Miquel que ens va regalar instantànies de postal. Des de l’equip del Tancat de la Pipa volem donar les gràcies a totes i tots pel vostre suport, tant en xarxes socials com Facebook, on ja tenim més de 3.200 amics, com en les nostres activitats. Pam a pam, continuem treballant per a millorar els valors naturals de l’Albufera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aiguamolls, els nostres aliats contra el Canvi Climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?