Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Amigues de la nit

Horta Nord

Amigues de la nit

Descobrim amb Calderona Viva els secrets de les rates penades

dimarts 27 de setembre de 2016, per  AE-Agró

El passat divendres, 23 de setembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà amb Calderona Viva una activitat teatralitzada per a explicar els beneficis ambientals que ens reporten les rates penades i descobrir els secrets que amaguen estos xicotets mamífers voladors. La cita va ser a Puçol, municipi on esta tardor AE-Agró, en col·laboració amb La Granja de Bitxos i l’ajuntament d’esta localitat de L’Horta Nord, instal·larà quinze refugis per a rates penades com a mesura de control biològic de plagues de mosquits. Amb esta actuació esperem facilitar la nidificació de les nostres amigues de la nit i, amb la seua ajuda, reduir les molèsties que ocasionen els mosquits als veins de Puçol.

Després de visitar en juliol i agost el Paratge Natural Municipal de La Costera, el passat divendres, 23 de setembre, els mags de les estreles de Calderona Viva tornaren a Puçol (Horta Nord, València). En esta ocasió, Casiopea i Antares visitaren esta localitat per a explicar a grans i menuts els beneficis ambientals de les rates penades i, amb divertits jocs, descobrir els secrets de les vint-i-dos espècies de quiròpters que habiten al nostre territori.

En principi, esta ruta nocturna teatralitzada, organitzada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, anava a realitzar-se per la Vereda del Camí La Mar. Però, per la meteorologia adversa, es va traslladar finalment a l’Aula Multiusos de La Costera, paratge natural municipal que està sota la custòdia del territori d’AE-Agró.

L’activitat comptà amb la participació d’una trentena de veïns de Puçol, molts d’ells xiquets, que van gaudir d’una nit màgica amb este nou espectacle de Calderona Viva, on les rates penades i les llegendes, pel·lícules i cançons que parlen d’elles són les grans protagonistes. A més a més, van descobrir el gran benefici ambiental que ens reporten estos xicotets mamífers voladors: el control biològic de plagues. Especialment de mosquits.

Cada rata penada pot consumir en una nit entre 500 i 1.000 insectes (la majoria d’ells mosquits) gràcies a un sistema d’emissió d’ultrasons, anomenat ecocol·locació, que els permet moure’s i caçar en la foscor. Per este motiu, durant els pròxims mesos, AE-Agró, La Granja de Bitxos i l’Ajuntament de Puçol instal·laran quinze refugis per a quiròpters en diferents punts del terme municipal d’esta localitat. Amb esta mesura de control biològic esperem facilitar la nidificació de les nostres amigues de la nit i, amb la seua ajuda, reduir les molèsties que ocasionen els mosquits als veins de Puçol.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró col·loca refugis per a rates penades en La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?