Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > La Pipa participa en la Festa de la Sega

Custòdia del Territori

La Pipa participa en la Festa de la Sega

Jornada festiva al Port de Catarroja per a gaudir de la cultura i la gastronomia de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera de València

dimarts 27 de setembre de 2016, per  AE-Agró

Per segon any consecutiu, el passat diumenge, 25 de setembre, el Tancat de la Pipa es va sumar a la Festa de la Sega, un esdeveniment impulsat per la Denominació d’Origen Arròs de València i que en esta cinquena edició tornava a tindre com escenari el Port de Catarroja. Entre les múltiples activitats programades per a recuperar i promoure les tradicions vinculades a la cultura i la gastronomia de l’arròs, els participants en esta cita van tindre l’oportunitat de viatjar amb barca fins al Tancat de la Pipa, on Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam explicar el treball de custòdia del territori que realitzem en esta àrea de reserva, ubicada en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València.

Rutes cicloturistes, passejos amb barca, cursos de cuina, concurs i exhibició de Cants de Batre, demostracions de la sega manual, concerts de música folk, fira d’entitats i molt d’arròs. Este va ser el menú de la V Festa de la Sega de la Denominació d’Origen Arròs de València que, com en l’edició de 2015, va parar taula al Port de Catarroja per a recuperar i promoure les tradicions vinculades a la cultura i la gastronomia de l’arròs en el Parc Natural de l’Albufera de València.

A més a més de totes estes propostes, com ja vam fer l’any passat, entre el menú d’activitats els participants també van tindre l’oportunitat de tastar una delicatessen mediambiental, el Tancat de la Pipa. Així, amb motiu de la Festa de la Sega, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam obrir les portes d’esta àrea de reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i ubicada en el cor de l’Albufera.

El primer plat de la visita va consistir a descobrir les aus que ara podem trobar al parc natural i com s’estudien i anellen en esta zona humida artificial, que forma part del projecte LIFE+Albufera. Com a segon plat, els participants en esta activitat familiar van aprendre la importància de la vegetació de marjal per a depurar les eutrofitzades aigües de l’Albufera i, a més a més, van col·laborar en la seua conservació dispersant bombes de llavors (Nendo dango) de bova (Typha domingensis).

Des d’AE-Agró volem felicitar a la Denominació d’Origen Arròs de València i a l’Ajuntament de Catarroja per la magnífica organització de la Festa de la Sega i agrair a totes i tots la vostra participació. I recordar-te que, si et vas quedar amb ganes de vindre a la Pipa, este diumenge, amb motiu del Dia Mundial de les Aus, tens una nova oportunitat per a tastar esta delicatessen mediambiental.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Arròs i conservació, una entesa necessària

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles