Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Territori > L’Albufera, víctima de la desídia i la descoordinació entre (...)

Comissió de Territori

L’Albufera, víctima de la desídia i la descoordinació entre administracions

Sol·licitem la creació urgent d’una comissió de gestió hídrica al parc natural

dimecres 16 de novembre de 2016, per  AE-Agró

Durant el mes de novembre s’ha produït un alarmant descens del nivell de la llacuna del Parc Natural de l’Albufera de València, motiu pel qual Acció Ecologista-Agró s’ha adreçat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a demanar explicacions. El nivell de la llacuna es troba actualment 35 centímetres per sota del nivell que tenia en novembre de 2015 i, fins al moment, les dues administracions competents en matèria hídrica en el parc natural no han menejat ni un dit. Des d’AE-Agró denunciem la desídia de la CHX i la Conselleria i sol·licitem la creació urgent d’una comissió de gestió hídrica.

El Parc Natural de l’Albufera de València necessita més aigua i una gestió més eficient per a garantir la seua funcionalitat ecològica. A pesar de la inundació hivernal, coneguda com Perellonà, els nivells de la llacuna es troben actualment 35 centímetres per sota del nivell que tenia en novembre de 2015. I este alarmant descens, que afecta al conjunt del parc natural, podria ocasionar un greu perjudici per a les aus en pas migratori o hivernants, incomplint-se així els compromisos i els criteris ambientals per a rebre les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural (PDR).

Degut a la manca de nivell, és possible que els camps d’arròs estiguen agafant ja aigua de la llacuna per a la inundació hivernal. Tenint en compte la possible elevada conductivitat i la presència de cendres, derivades de la crema de la palla d’arròs, esta situació podria derivar en la pèrdua de qualitat de l’aigua i la mort massiva de peixos. També, en la proliferació de les comunitats d’algues, principalment de cianobacteris tòxics potencialment productors de microcistines, que ja comencen a detectar-se en la superfície de la llacuna.

Des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar la nostra preocupació per la situació actual que travessa l’Albufera i denunciar la desídia de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, les dues administracions responsables de la gestió hídrica del parc natural. Demanem una major coordinació entre estes administracions, les comunitats de regants i la Junta de Desaigüe.

A més a més, sol·licitem la creació urgent d’una comissió de gestió hídrica al parc natural, on tots els actors interessats estiguen representats, i més informació i transparència a les administracions competents en la matèria. Perquè un aiguamoll d’importància internacional com l’Albufera no pot dependre dels sobrants que els regants gestionen sense cap tipus de regulació ni avaluació per part de la CHX i la Conselleria.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró exigix la demolició del Sidi Saler, l’Algarrobico valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?