Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda, a la reconquesta mediambiental del Castell de (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda, a la reconquesta mediambiental del Castell de Sagunt

Unix-te al nostre exèrcit de voluntaris i ajuda’ns a reforestar la muntanya del Castell

dimarts 17 de gener de 2017, per  AE-Agró

Recuperar i millorar els valors mediambientals de la muntanya del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Este és l’objectiu que s’ha fixat este hivern la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró. I, per a fer realitat esta reconquesta mediambiental, la Colla Verda programarà tres activitats a la muntanya del Castell. La primera serà este diumenge, 22 de gener, i consistirà en una visita guiada per a explicar els problemes mediambientals que patix. Després, els diumenges 19 de febrer i 12 de març, es convocaran dues plantacions. Així que et convidem a sumar-te al nostre exèrcit de voluntaris i a ajudar-nos a pintar de verd la muntanya del Castell.

Invasió d’espècies exòtiques, brutícia, pèrdua de la biodiversitat autòctona i erosió del sòl fèrtil. Estos són els principals problemes mediambientals que patix la muntanya del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València), un entorn natural en ple cor de la ciutat que cal recuperar. Per això, este hivern la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, ha decidit concentrar les seues activitats en la muntanya del Castell.

Amb la col·laboració de diferents entitats i associacions de Sagunt, la Colla Verda programarà tres activitats per a donar a conéixer els problemes que patix este espai natural urbà, difondre el seu patrimoni històric i mediambiental i millorar-lo a través del voluntariat ambiental. Per a portar endavant esta iniciativa, la Colla Verda comptarà amb l’ajuda de les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval, l’associació Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí i els Ludi Saguntini.

La primera cita serà este diumenge, 22 de gener, a les 10:30 hores, quan et convidem a passejar per la Senda dels Lladres en una visita guiada per a avaluar l’estat de conservació de la muntanya del Castell i aportar idees per a, entre totes i tots, restaurar este espai natural i posar-lo en valor. Per exemple, els veïns i veïnes de Ciutat Vella ens explicaran la seua proposta per a crear una zona de jocs romans i un jardí mitològic a la muntanya.

El punt de trobada per als participants en esta visita guiada serà la Plaça de l’Acròpolis, on t’esperem també els diumenges 19 de febrer i 12 de març. Concretament en dues plantacions de vegetació autòctona per a pintar de verd la muntanya del Castell i posar en pràctica les idees proposades pels participants en la visita guiada per a millorar este espai natural.

Des de la Colla Verda et convidem a sumar-te a este projecte, obert a tota persona, entitat o associació que vulga posar el seu granet d’arena per a millorar la natura de Sagunt. Este hivern el repte és reconquerir els valors mediambientals de la muntanya del Castell. I quantes més persones vos allisteu al nostre exèrcit de voluntaris, més espai de la muntanya podrem recuperar. Només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 687 335 095. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles