Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Marxa contra la incineració de residus a la cimentera de CEMEX a (...)

Marfull

Marxa contra la incineració de residus a la cimentera de CEMEX a Bunyol

STOP Incineració! STOP Tòxics!

dimecres 25 de gener de 2017, per  AE-Agró

Després de la concentració a Xiva del passat diumenge, 15 de gener, uns 500 veïns i veïnes de La Foia de Bunyol van marxar este diumenge, 22 de gener, fins a la cimentera de CEMEX per a reclamar el cessament de la incineració de residus tòxics i perillosos. La plataforma Aire Limpio Hoya de Buñol-Chiva, entitat convocant de la manifestació, exigix a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural una gestió pública, sostenible i responsable dels residus. La protesta comptà amb la participació de Marfull-Acció Ecologista Agró, que el passat dissabte, 14 de gener, ja va protagonitzar una acció directa no violenta a València per a mostrar el seu recolzament a la plataforma.

La primera marxa comarcal contra la incineració de residus a la cimentera de CEMEX a Bunyol (La Foia de Bunyol, València) va transcórrer amb total normalitat des dels carrers d’esta localitat fins a les portes de la fàbrica. La manifestació, celebrada el passat diumenge, 22 de gener, comptà amb la participació d’uns 500 veïns i veïnes de La Foia de Bunyol i el recolzament dels col·lectius, associacions, sindicats i organitzacions que, com els nostres companys de Marfull-Acció Ecologista Agró, donen suport a les demandes de la plataforma Aire Limpio Hoya de Buñol-Chiva.

Des de la plataforma, agraïxen a tots els manifestants la seua participació activa en esta mobilització, que va estar marcada per l’intens fred i el mal oratge dels darrers dies. I recorden a tots els que es van quedar a casa que si un mateix no defensa la seua pròpia salut, mal futur se li presenta i, a sobre, sense dret a cap queixa.

La plataforma anuncia pròximes mobilitzacions per a exigir el cessament immediat de la incineració de residus tòxics i perillosos a la cimentera de CEMEX. Concretament a València ciutat, on es traslladaran les protestes per a interpel·lar directament els responsables de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i demanar-los un pla alternatiu de gestió de residus que genere ocupació de qualitat sense danyar la salut de les persones i del Medi Ambient.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró, Ecologistas en Acción, CC.OO i UGT s’oposen a la incineració dels residus urbans

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?