Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Ciclista, respecta als vianants

València en Bici

Ciclista, respecta als vianants

Resum de bones pràctiques per a pedalejar pel Cap i Casal

dimarts 14 de març de 2017, per  AE-Agró

Cada vegada som més les bicicletes que circulem per València, per exemple pel tan desitjat i per fi estrenat Anell Ciclista de la Ronda Interior. Pedalada a pedalada, estem construint entre totes i tots una ciutat més sostenible i millor. Tanmateix, este notable augment de l’ús de la bici està generant alguns conflictes amb vianants. Així que des de València en Bici-Acció Ecologista Agró demanem a tota la comunitat ciclista del Cap i Casal respecte als vianants. De la mateixa manera que volem que els cotxes ens respecten quan anem en bici, els ciclistes també ho hem de fer amb la gent que es desplaça a peu. Com? Doncs, adquirint les senzilles costums i bones pràctiques que vos recomanem a continuació.

Per a evitar conflictes amb els vianants, el primer hàbit que hem d’adquirir quan pedalegem per la ciutat és anar pel carril bici o la calçada i mai no circular per les voreres. Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró sempre hem defensat esta pràctica. Les bicis som trànsit i com a tal hem de circular per la corresponent infraestructura ciclista o, en cas de no haver-hi, per la calçada. Recorda: la vorera és per als vianants.

Quan pedaleges per la ciutat, ja siga per la calçada o per un carril bici com l’Anell Ciclista, et pots trobar amb algun semàfor que consideres absurd. Però, l’has de respectar sí o sí. En primer lloc, perquè ho marca la normativa de circulació i t’estalviaràs una multa de fins a 200 euros. I, en segon lloc, perquè cada vegada que et botes un semàfor amb la teua bicicleta li estàs donant la raó a tota la gent que opina que els ciclistes no respectem les normes de trànsit.

A més a més de respectar els semàfors, vos recomanem que aneu amb molta precaució quan arribeu a una intersecció entre carril bici i calçada i, especialment, en els passos de vianants. En situacions de dubte sobre qui té la preferència sempre és recomanable reduir la velocitat i, si s’encreua un vianant despistat, no cal reprendre’l. Els ciclistes no som així. Hem de donar exemple de civisme i bona educació.

Altra pràctica que et recomanem des de València en Bici-AE Agró és indicar amb els braços els girs a dreta o esquerra, tant en el carril bici com en la calçada. Els teus braços i mans són els intermitents de la bici. No t’oblides. I recorda també que, si et trobes amb una persona coneguda en un carril bici, no t’has de quedar parat en mig. La circulació ha de fluir i sempre hem d’evitar pràctiques que taponen la via pública.

Pel que respecta a l’Anell Ciclista de la Ronda Interior, et recomanem portar timbre en la bici i posar les mans en el fre. Especialment en els trams de la zona comercial on resulta més fàcil trobar-se amb vianants despistats, tal i com hauràs pogut comprovar ja. Així que et demanem que moderes la velocitat quan pedaleges per l’Anell Ciclista (o qualsevol altra infraestructura per a bicis) perquè no és una pista de competició. Recorda, l’actitud és important. Per això "jo pedalege i no m’emprenye".

Finalment, des de València en Bici vos recordem que este dijous, 16 de març, tenim una nova cita amb el cicle de col·loquis "Parlem de Bicis". Concretament a les 19:00 hores al Jardí Botànic de València, on Julián Grobe i Nicolás Dubois ens parlaran del projecte Biciactivistes a Amèrica del Sud. T’esperem!!! Salut i pedal!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Jardí del Túria: ús i abús

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?