Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > Caixes-niu i fleixos per a millorar la biodiversitat de Moixent

La Costera

Caixes-niu i fleixos per a millorar la biodiversitat de Moixent

Pam a pam treballem en defensa de la nostra natura

divendres 17 de març de 2017, per  AE-Agró

Este mes de març el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera ha realitzat dues actuacions a Moixent per a millorar la biodiversitat d’esta localitat. Concretament, el passat dissabte, 11 de març, quan AE-Agró La Costera va plantar una quinzena de fleixos de flor (Fraxinus ornus) a la vessant de la muntanya del Calvari per a restaurar una zona que este hivern ha patit una solsida a conseqüència de les intenses pluges. La segona intervenció va consistir a col·locar tres caixes-niu més a Moixent, per a afavorir així la presència d’ocells insectívors com el totestiu (Parus major), el primavera (Parus ater), el capellanet (Lophophanes cristatus) i el ferrerolet (Cyanistes caeruleus).

Les intenses pluges d’este hivern, a més a més de recarregar de vida les nostres muntanyes, barrancs i rius, han provocat nombroses solsides. Per exemple, a la vessant de la Muntanya del Calvari de Moixent (La Costera, València). Per este motiu, el passat dissabte, 11 de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera va realitzar una plantació de fleixos de flor (Fraxinus ornus) en la zona del Calvari més afectada per les pluges. L’objectiu? Doncs, millorar a mig i llarg termini la coberta vegetal d’esta muntanyeta i així estabilitzar la seua vessant. Amb este repte els nostres companys van plantar una quinzena de fleixos i centenars de llavors.

A més a més de plantar arbres, AE-Agró La Costera també va instal·lar tres noves caixes-niu el passat dissabte a Moixent. Concretament al Barranc de la Hoz. L’objectiu d’estes caixes-niu és ser la nova llar de totestius (Parus major), primaveres (Parus ater), capellanets (Lophophanes cristatus) i ferrerolets (Cyanistes caeruleus). Estes espècies d’ocells insectívors ens ajuden a controlar la presència del cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa), insecte del qual s’alimenten. Però, per desgràcia, cada vegada ho tenen més complicat per a trobar forats on fer el seu niu per la manca d’arbres adults.

Per este motiu, el passat estiu, AE-Agró La Costera ja va col·locar altres tres caixes-niu a Moixent. En este cas, en jardins de la zona urbana de la localitat. Esperem que les caixes-niu funcionen i que a poc a poc els ocells les ocupen. I, en tal cas, augmentarem la quantitat de caixes-niu instal·lades per a millorar encara més la biodiversitat de Moixent.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró i l’Ajuntament de Moixent arriben a un acord en el litigi del Bosquet

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?