Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Multitudinària marxa en defensa del Camp de Morvedre

Camp de Morvedre

Multitudinària marxa en defensa del Camp de Morvedre

STOP pedreres: La Vall de Segó, com ara, sempre!!! El Pinyal no es toca!!!

dilluns 3 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 1 d’abril, la plataforma El PINYAL NO ES TOCA! va convocar la segona "Marxa en defensa del Camp de Morvedre" per a mostrar el rebuig de la ciutadania a la nova pedrera que Lafarge-Holcim vol obrir al Barranc de la Catalana i les muntanyes de L’Hostalera i Fontanelles, al terme municipal de Sagunt. Esta marxa reivindicativa, que va comptar amb la participació de 200 persones, també tenia com a objectiu mostrar el rebuig ciutadà a l’ampliació de la pedrera del Salt del Llop, que actualment explota Lafarge-Holcim a la Muntanya de Romeu, ubicada també al terme municipal de Sagunt. STOP pedreres!!! La Vall de Segó, com ara, sempre!!! El Pinyal no es toca!!!

Convocats per la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA! 200 veïns i veïnes de la comarca del Camp de Morvedre es van reunir el passat dissabte, 1 d’abril, a l’emblemàtica Font de Quart per a participar en la segona "Marxa en defensa del Camp de Morvedre" i pujar al cim de Fontanelles, un dels espais naturals amenaçats per la nova pedrera que la cimentera Lafarge-Holcim vol obrir al terme municipal de Sagunt. Concretament a la zona coneguda com el Pinyal i que també feriria de mort el Barranc de la Catalana i la Muntanya de l’Hostalera.

Durant la marxa es va realitzar un itinerari de 15 kilòmetres per a difondre els valors mediambientals de les muntanyes litorals que Lafarge-Holcim vol transformar en una nova pedrera, a pesar de disposar ja de fins a huit pedreres alternatives a la comarca del Camp de Morvedre i les comarques veïnes, que permetrien el funcionament de la seua cimentera de Sagunt fins, com a mínim, l’any 250.

Per este motiu, a més a més d’exigir la protecció del Pinyal, durant la marxa també es va demanar la protecció de la Muntanya de Romeu com a Paratge Natural Municipal de Sagunt i que no es permeta a Lafarge-Holcim ampliar el perímetre de la pedrera del Salt del Llop, que actualment explota esta multinacional del ciment en este espai forestal de la capital del Camp de Morvedre.

Des d’Acció Ecologista-Agró, com a entitat impulsora de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA!, exigim que es protegisca el conjunt de les muntanyes litorals del Camp de Morvedre, la majoria d’elles catalogades com d’utilitat pública, per a crear un corredor ecològic entre els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà i la Marjal d’Almenara i el Riu Palància.

Fins al moment la plataforma compta amb la participació d’AE-Agró, la Comunitat de Propietaris Urbanització Pere-Gil, la Plataforma Anti-Incineració Morvedre, el Fòrum Valencià de la Bicicleta, l’Associació de Ciclistes de la Comunitat Valenciana (ACIMCOVA), IMBA Espanya (International Mountain Bike Association), la Societat de Caçadors de Sagunt, l’Associació La Saó, el Centre Excursionista del Camp de Morvedre, el Centre Excursionista de La Vall de Segó i el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre.

I, des de la seua constitució, EL PINYAL NO ES TOCA! ha aconseguit ja el recolzament dels ajuntaments de Quart, Quartell, Faura, Benavites, Benifairó, Almenara, Petrés, Estivella, Albalat dels Tarongers i La Vall d’Uixó, que han aprovat en els seus plenaris municipals mocions en contra de la nova pedrera que Lafarge-Holcim vol obrir al Camp de Morvedre. A més a més, Junts per Faura, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Cercle Podem Morvedre i Verds-EQUO del Camp de Morvedre també han mostrat la seua adhesió a les reivindicacions de la plataforma.

Des d’AE-Agró esperem que tant l’Ajuntament de Sagunt com la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural no cedisquen al xantatge de Lafarge-Holcim i defensen l’interés general i la conservació del patrimoni forestal del Camp de Morvedre. Perquè ni volem ni necessitem més pedreres a Sagunt!!! Volem La Vall de Segó, com ara, sempre!!! El Pinyal no es toca!!! Salvem Romeu!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Salvem la Catalana!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?