Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > El Tancat de la Pipa també reobri les seues portes

Custòdia del Territori

El Tancat de la Pipa també reobri les seues portes

AE-Agró i la CHX signen un nou conveni per al tractament d’aigües, la conservació de l’espai i l’atenció a visites en esta àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera

dimecres 12 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat dilluns, 3 d’abril, Acció Ecologista-Agró, com a entitat de custòdia del territori, i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), propietària del Tancat de la Pipa, van firmar el nou conveni per al desenvolupament d’actuacions de gestió en este aiguamoll artificial per al tractament d’aigües, la conservació de l’espai i l’atenció a visites. El conveni té caràcter plurianual, una dotació econòmica total de 140.000 euros i es pot prorrogar durant dos anys més si així ho acorden les dues parts. Gràcies a esta entesa entre AE-Agró i la CHX el Tancat de la Pipa per fi reobri les seues portes, ja que esta àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera de València estava tancada al públic des del passat 31 de desembre.

La setmana passada vam anunciar que la Casa Penya reobria les seues portes després de rubricar Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt el nou acord per a la custòdia del territori i l’ús públic del centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. I esta setmana tenim el plaer d’anunciar que el Tancat de la Pipa també reobri les seues portes, gràcies a la signatura del nou conveni de col·laboració entre AE-Agró i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Concretament, estarà obert totes les setmanes de dimecres a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores, excepte festius.

La firma d’este conveni per al desenvolupament d’actuacions de gestió en els terrenys del Tancat de la Pipa per al tractament d’aigües, la conservació de l’espai i l’atenció a visites es va produir el passat dilluns, 3 d’abril, i, com en el cas de la Casa Penya, després que AE-Agró guanyara el corresponent concurs públic. La duració del conveni serà de dos anys, durant els quals la nostra organització, única associació ecologista valenciana declarada com a entitat d’utilitat pública, rebrà 140.000 euros. I, si així ho acorden les dues parts, l’acord es pot perllongar durant dos anys més.

Per al correcte funcionament del conveni, es constituirà una Comissió de Seguiment integrada per dos representants de la CHX i dos d’AE-Agró que s’encarregarà d’aprovar la programació d’activitats a desenvolupar en esta zona humida artificial del Parc Natural de l’Albufera de València. A més a més, la nostra associació haurà d’elaborar una memòria anual amb la justificació econòmica, les dades del seguiment ambiental i les accions del Pla de Gestió del Tancat de la Pipa.

Des d’AE-Agró, com a entitat de custòdia del territori que participa en la gestió d’esta àrea de reserva de l’Albufera de València des de la seua obertura al públic en l’any 2009, volem mostrar la nostra satisfacció per la signatura del nou acord i felicitar els companys de SEO/BirdLife, entitat amb la qual compartim este projecte i que també ha firmat un nou conveni de col·laboració amb la CHX.

Durant els pròxims dos anys continuarem treballant com sempre en el Tancat de la Pipa: buscant l’entesa entre administracions, societat civil i universitats en este meravellós laboratori a l’aire lliure, tal i com ja va fem, per exemple, durant el LIFE+Albufera. Per a començar, podem anunciar que hem arribat a un acord amb l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV) per al seguiment de la qualitat de l’aigua i dels macroinvertebrats del Tancat de la Pipa.

A més a més, esperem comptar amb la màxima participació ciutadana, ja que el voluntariat ambiental és un dels elements clau de la custòdia del territori del Tancat de la Pipa. Este és el cas, per exemple, del Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana d’AE-Agró que va nàixer en esta zona humida artificial i que ha aconseguit reintroduir amb èxit la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) a l’Albufera.

Si vols visitar el Tancat de la Pipa, concertar una visita amb la teua classe, descobrir els seus filtres verds, gaudir amb la seua espectacular avifauna o conéixer com es treballa pam a pam en defensa del medi ambient, només has de telefonar al 608 746 865 ó enviar un correu a visitas@tancatdelapipa.net i fer la teua reserva. T’esperem al cor de l’Albufera per a mostrar-te este meravellós racó de la nostra natura. Vine a la Pipa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Pipa tanca fins a març

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles