Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Et convidem a descobrir el Patrimoni Natural de Sagunt

Camp de Morvedre

Et convidem a descobrir el Patrimoni Natural de Sagunt

T’esperem este mes de maig per a mostrar-te i explicar-te els valors mediambientals de la Muntanya de Romeu, la Finca de Penya, el Riu Palància i la Marjal dels Moros

dimarts 25 d’abril de 2017, per  AE-Agró

Este dimarts, 25 d’abril, l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró han presentat el programa d’activitats "Descobrix el teu Patrimoni Natural". Esta iniciativa, que forma part de la candidatura de la ciutat de Sagunt per a ser declarada com a Patrimoni de la Humanitat, inclou quatre visites guiades a través de diferents paratges naturals del municipi: La Muntanya de Romeu, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Riu Palància i la Marjal dels Moros. Les visites, que són gratuïtes, seran els diumenges 7, 14, 21 i 28 de maig i estan obertes a la participació de tot tipus de públic. Així que ja saps: Este mes de maig t’esperem per a descobrir-te cada pam del patrimoni natural de Sagunt!!!

Com ha explicat la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), Teresa García, el programa d’activitats "Descobrix el teu Patrimoni Natural" s’emmarca en la candidatura de la ciutat a Patrimoni de la Humanitat. "El procés de candidatura és llarg i abasta tot allò relacionat amb la vertebració de la ciutat. Un dels objectius és que la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat estiga acompanyada d’una estratègia de ciutat que acabe vertebrant el teixit associatiu i posant en valor no només allò històric i romà, que és l’objectiu de la candidatura, sinó també tot el patrimoni que està lligat a eixe escenari de la història que és el Castell".

Per la seua part, la representant d’Acció Ecologista-Agró, Sara Aunés, ha destacat que les quatre visites guiades gratuïtes a través de diferents paratges del patrimoni natural del municipi “són en diumenge, en un horari en el qual poden vindre tots els públics i d’una durada mitjana d’entre tres i quatre hores. No són visites difícils. Estan fetes perquè puguen vindre famílies i gent de tot tipus”.

La primera visita guiada serà el diumenge 7 de maig. Concretament a la Muntanya de Romeu, un exemple d’espai forestal litoral mediterrani ple de pins (Pinus halepensis), llentiscles (Pistacia lentiscus), romers (Rosmarinus officinalis), espígols (Lavandula angustifolia)... La segona visita, programada per al diumenge 14 de maig, serà pel Riu Palància, on s’observarà la vegetació de ribera i la relació de l’aigua del riu amb l’agricultura. En este cas, les places seran limitades, ja que la tornada es realitzarà amb autobús, per la qual cosa és necessari reservar plaça telefonant a Touristinfo (96 265 58 59-96 269 04 02).

El diumenge 21 de maig tindrà lloc la tercera visita del programa "Descobrix el teu Patrimoni Natural". Serà un recorregut per la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, des de les dunes fins a la Marjal d’Almardà-Almenara, passant per la zona del saladar. Finalment, el diumenge 28 de maig, es farà una visita a la Marjal dels Moros, on els assistents podran gaudir dels saladars millor conservats de la comarca junt amb llacunes plenes de vida.

Si tens qualsevol dubte o consulta sobre este programa d’activitats, pots posar-te en contacte amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com. T’esperem este mes de maig per a descobrir-te cada pam del teu Patrimoni Natural!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya reobrirà les seues portes a partir de Pasqua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?