Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Nova Cultura de l’Aigua > Visita a la problemàtica del Xúquer

Nova Cultura de l’Aigua

Visita a la problemàtica del Xúquer

Exigim més participació social per a restaurar els valors mediambientals del riu

dilluns 8 de maig de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 6 de maig, AEMS-Ríos con Vida i Xúquer Viu van organitzar, amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, una visita al Riu Xúquer des de la seua desembocadura a Cullera fins a Sumacàrcer. Durant la visita es van realitzar diferents parades per a explicar els impactes que patix este riu al seu pas per La Ribera. L’objectiu? Doncs, conversar, debatre i raonar sobre els problemes i necessitats de recuperació i sostenibilitat del Xúquer i compartir projectes i actuacions per a millorar la qualitat ambiental del riu. Per exemple, les plantacions de vegetació de ribera que protagonitza la Muntanyeta dels Sants-AE Agró a l’Assut de Sueca.

La manca de connectivitat amb la mar, l’ocupació urbanística de la seua ribera, la pèrdua de biodiversitat, la mala qualitat de l’aigua, l’absència d’un cabal ecològic, la desforestació de la seua ribera... Estos són alguns dels problemes que es van presentar i analitzar durant la visita al Riu Xúquer del passat dissabte, 6 de maig. L’activitat va ser convocada per AEMS-Ríos Con Vida i Xúquer Viu i va comptar amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, la Fundació Nova Cultura de l’Aigua (FNCA), Connecta Natura i el Centre Ibèric de Restauració Fluvial (CIREF).

La visita arrancà a la desembocadura del Xúquer, a la localitat de Cullera, i va finalitzar a Sumacàrcer després de realitzar diferents parades per La Ribera. Concretament a l’Assut de la Marquesa, l’Assut de Sueca i Antella. Durant el recorregut, vam poder constatar in situ els impactes en el Riu de la bombolla urbanística, el transvasament Xúquer-Vinalopó, els incendis forestals i també els de la implantació del reg a degoteig.

Roger Pons, Graciela Ferrer i Paco Sanz (Xúquer Viu), Paco Martínez (CIREF), Pere Merino (AEMS-Ríos con Vida), Francesc La Roca (FNCA), Alba Blanca (Connecta Natura) i Eva Tudela (presidenta d’AE-Agró) van ser els encarregats de descriure i analitzar els impactes i les problemàtiques mediambientals que patix el Riu, així com els projectes i actuacions per a la seua recuperació. A més a més, també van intervindre els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, que van explicar el treball que desenvolupen a l’Assut de Sueca per a recuperar la vegetació de ribera amb plantacions populars.

Des de les diferents entitats que vam participar en la visita al Xúquer del passat dissabte apostem per una gestió participativa del Riu i de la seua conca. Per això, exigim més cooperació entre les diferents administracions competents, associacions i les persones que estimem el Xúquer per a millorar la seua salut mediambiental.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem la creació d’una secció de restauració, conservació i millora de rius

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?