Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Descobrim el patrimoni natural de la Muntanya de Romeu

Camp de Morvedre

Descobrim el patrimoni natural de la Muntanya de Romeu

Este diumenge et convidem a descobrir el patrimoni natural del Riu Palància

divendres 12 de maig de 2017, per  AE-Agró

Amb motiu de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre et conviden a descobrir el patrimoni natural d’esta ciutat. En total, durant el mes de maig es convocaran quatre visites guiades a diferents paratges naturals de Sagunt. La primera va ser el passat diumenge, 7 de maig, quan arrancà el programa d’activitats "Descobrix el teu Patrimoni Natural" amb una excursió a l’emblemàtica Muntanya de Romeu. En este espai forestal típicament mediterrani vam descobrir aljubs, antigues casetes de pastors, forns de calç i, com no, la casa-refugi de José Romeu, el guerriller de la Guerra del Francés que li dóna nom a la muntanya.

El passat diumenge, 7 de maig, arrancà el programa d’activitats "Descobrix el teu Patrimoni Natural" amb una visita guiada a la Muntanya de Romeu. L’activitat va comptar amb una trentena de participants que van completar una agradable excursió de 8 km per este espai forestal típicament mediterrani. La ruta va començar en l’àrea recreativa de Bonilles i va discórrer pel Camí del Corretger fins al Balcó de Les Valls, des d’on vam tornar al punt d’inici de l’excursió.

Durant la visita guiada vam caminar entre la màquia mediterrània de Romeu, formada majoritàriament per llentiscles (Pistacia lentiscus), i entre els pins blancs (Pinus halepensis) del bosc d’esta emblemàtica muntanya. Acompanyats pràcticament sempre per romers (Rosmarinus officinalis) i espígols (Lavandula angustifolia), vam anar descobrint a poc a poc el patrimoni natural que amaga este paratge forestal, que forma part de la serralada litoral que connecta els parcs naturals de la Serra d’Espadà i la Serra Calderona i que, actualment, es troba amenaçat per les pedreres de la cimentera Lafarge-Holcim.

A més a més del seu patrimoni natural, durant l’excursió també vam tindre l’oportunitat de descobrir el patrimoni històric de Romeu i com el ser humà ha aprofitat els recursos d’esta muntanya des de fa segles. Per exemple, amb aljubs per a arreplegar l’aigua de pluja, forns de calç o antigues casetes de pastors. Però, sens dubte, un dels moments més especials de la jornada va ser la visita a la casa-refugi del guerriller i heroi local que li dóna nom a la muntanya: José Romeu, el comandant dels Batallons de la Milícia Urbana de Morvedre durant la Guerra del Francés (1808-1014).

Este diumenge, 14 de maig, el programa d’activitats "Descobrix el teu Patrimoni Natural", iniciativa impulsada per Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt amb motiu de la candidatura d’esta ciutat a ser declarada Patrimoni de la Humanitat, continua amb una nova excursió. Esta vegada al Palància, on observarem la vegetació de ribera i la relació de l’aigua del Riu amb l’agricultura. I els diumenges 21 i 28 de maig visitarem la Finca de Penya i la Marjal dels Moros respectivament. Així que ja saps: este mes de maig t’esperem per a descobrir-te el patrimoni natural de Sagunt!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ni Romeu ni el Pinyal! STOP pedreres!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?