Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Descobrim el patrimoni natural de la Finca de Penya

Camp de Morvedre

Descobrim el patrimoni natural de la Finca de Penya

Este diumenge et convidem a descobrir el patrimoni natural de la Marjal dels Moros

dilluns 22 de maig de 2017, per  AE-Agró

Amb motiu de la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre et convidem a descobrir el patrimoni natural d’esta ciutat. Amb este objectiu, durant el mes de maig, anem a convocar quatre excursions a diferents espais mediambientals de Sagunt. Així, després de visitar la Muntanya de Romeu i el Riu Palància, este diumenge, 21 de maig, el programa "Descobrix el teu Patrimoni Natural" ens ha portat a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. La següent cita serà a la Marjal dels Moros, on t’esperem el pròxim diumenge, 28 de maig, per a continuar descobrint-te el patrimoni natural de Sagunt.

Més de 100 persones van participar el passat diumenge, 21 de maig, en la tercera activitat del programa "Descobrix el teu Patrimoni Natural", una iniciativa d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt per a enriquir mediambientalment la candidatura de la capital del Camp de Morvedre a Patrimoni de la Humanitat. Esta esta ocasió, l’excursió va ser a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara.

La visita guiada arrancà a la Casa Penya, un antic sequer d’arròs convertit ara en centre d’educació i voluntariat ambiental de propietat municipal i que gestiona AE-Agró. Després de vore en funcionament l’espectacular roda hidràulica de la Casa Penya i dividir-nos en dos grups, ens vam endinsar en la reserva de fauna silvestre on, entre altres aus, vam poder observar galls de canyar (Porphyrio porphyrio), fumarells de falta blanca (Chlidonias hybridus) i agrons rojos (Ardea purpurea) i blaus (Ardea cinerea).

A més a més, vam visitar la microrreserva de flora de les Torberes d’Almardà, on trobem espècies de vegetació submergida com el Myriophyllum spicatum o el Ceratophyllum demersum. Aprofitarem l’excursió per a parlar també de l’extracció de torba en la zona, del sistema tradicional de séquies i canals de la marjal, del seu paisatge, de l’antic conreu de l’arròs, de l’empremta de les diferents civilitzacions en esta zona humida litoral... I, com no, del treball de custòdia del territori que desenvolupa AE-Agró en la Casa i Finca de Penya, la microrreserva de flora d’Almardà i la resta de llocs estratègics que gestionem en este aiguamoll.

L’excursió va finalitzar amb una breu visita a les dunes i el saladar d’Almardà, on trobem actualment una delicatessen mediambiental: la floració del poc conegut però preciós lliri blau (Iris xiphium), que té el seu punt àlgid durant la segona i la tercera setmana de maig.

La pròxima i última activitat del programa "Descobrix el teu Patrimoni Natural" serà este diumenge, 28 de maig, quan et convidem a passejar per la Marjal dels Moros. Per a participar en esta visita, que començarà en el Grau Vell les 10:00 hores, no cal inscripció prèvia. Si tens qualsevol consulta sobre la ruta, posa’t en contacte amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu a agromorvedre@gmail.com. T’esperem per a descobrir-te el patrimoni natural de Sagunt!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Descobrim el patrimoni natural del Riu Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?