Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2017 > Projecte Emys: Informe Torrent

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Torrent

Localitzades 14 Mauremys leprosa al Barranc de l’Horteta

dimarts 27 de juny de 2017, per  AE-Agró

Del 3 al 17 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat a Torrent (Horta Oest, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta. Enguany el lloc elegit per a desenvolupar el cens ha sigut la zona de la Font de la Teula, on s’han programat cinc voluntariats: un per a col·locar les trampes flotants i els mornells i quatre jornades més per a la seua revisió. En total, en esta tercera edició del Projecte Emys a Torrent, que ha comptat amb la participació de 73 voluntaris, hem localitzat al Barranc de l’Horteta 14 Mauremys leprosa, 4 femelles i 10 mascles.

Un any més, i ja van tres, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat fins a Torrent (Horta Oest, València) per a continuar amb l’estudi de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta. A diferència de les dues edicions anteriors, quan el seguiment es va realitzar a la zona del Clot de Bailón, en 2017 el cens s’ha desenvolupat en l’entorn de la Font de la Teula. El motiu? Doncs, que la presió humana és molt elevada al Clot de Bailón i sospitàvem que les tortugues d’aigua ibèriques podien haver-se desplaçat a indrets més tranquils.

I sembla ser que hem encertat amb la nostra hipòtesi, ja que enguany el nombre de captures ha augmentat considerablement. Mentres que en 2015 i 2016 només vam trobar 4 mascles de Maquremys leprosa en el Clot de Bailón, enguany hem localitzat 14 tortugues d’aigua ibèriques a la Font de la Teula: 4 femelles i 10 mascles. El seguiment d’esta població s’ha realitzat del 3 al 17 de juny, període durant el qual s’han convocat cinc voluntariats: un per a col·locar les trampes flotants (2) i els mornells (3) i quatre jornades més per a la seua revisió.

El cens de les tortugues autòctones del Barranc de l’Horteta ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Natura y Cultura Servicios Ambientales, l’Ajuntament de Torrent i la Conselleria de Medi Ambient. I, especialment, a l’ajuda dels 73 voluntaris que han participat en esta tercera edició del Projecte Emys a Torrent. Paga la pena destacar que, per primera vegada, no hem capturat cap tortuga exòtica en esta reserva de fauna silvestre. En 2015 vam retirar 2 Trachemys scripta del Clot de Bailón i en 2016 un altre individu d’esta espècie originària d’Amèrica, més coneguda com tortuga de florida.

Des de l’inici del Projecte Emys 2017, AE-Agró ja ha realitzat el seguiment de les poblacions de tortugues autòctones del Tancat de la Pipa del Parc Natural de l’Albufera de València, el Riu Palància al seu pas per Soneja i el Barranc de l’Horteta de Torrent. I pròximament esta iniciativa de ciència ciutadana viatjarà també a la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, la Marjal d’Almenara, el Riu Xúquer, el Barranc del Pelós i el Riu Albaida. Si vols ser voluntari del Projecte Emys i ajudar-nos a defensar, estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, només has d’envia un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys fa balanç a Torrent

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles