Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Marfull > Actua per a salvar l’últim bosc verge d’Europa!

Marfull

Actua per a salvar l’últim bosc verge d’Europa!

Ajuda’ns a aturar la tala intensiva d’arbres a Bialowieza

dimecres 6 de setembre de 2017, per  AE-Agró

Imagina’t passejant per un bosc mil·lenari d’arbres immensos, de rajos de llum que penetren per les branques. Els seus sons, el seu silenci... Que xicotet et sents! Quanta bellesa, quina màgia… I de sobte, un so et desperta del somni: el rugit d’una immensa màquina talladora fa caure els arbres. A Polònia, tal i com ens informen els nostres companys de Marfull-Acció Ecologista Agró, la tala d’arbres està destruint el bosc de Bialowieza amb el beneplàcit del Govern. Es tracta de l’últim bosc verge d’Europa i forma part del nostre patrimoni comú, el valor del qual és incalculable. S’estan talant els seus arbres per a fabricar contraxapat i palés i l’única cosa que els pot salvar és el poder de la veu de la gent com tu.

En Bialowieza viuen alguns dels últims bisons, linxs i llops salvatges d’Europa. És l’últim bosc natural del continent i s’estén per la frontera oriental de Polònia. Està protegit per les Lleis nacionals i europees, a més a més de formar part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. El seu valor és incalculable. Però, després d’assumir el poder, l’actual Govern polonés va aprovar la tala intensiva en zones protegides del bosc amb l’excusa de lluitar contra una plaga de l’escarabat de la corfa, un pretext que ha sigut rebatut per científics polonesos i europeus. En realitat, la venda de fusta té fins lucratius. I ja s’han talat més de 50.000 arbres, molts d’ells centenaris.

Fa tan sols unes setmanes, el Tribunal de Justícia Europeu (TJE) va respondre a una denúncia interposada per la Comissió Europea (CE) i va ordenar a Polònia que detinguera la tala per a evitar danys irreversibles, mentre el Tribunal dicta la sentència definitiva. No obstant, el Govern polonés ha ignorat totes les peticions per a salvar el bosc, incloent les de la comunitat científica i ONGs, les protestes i peticions de la UNESCO i fins i tot l’orde del TJE. Així, Polònia s’ha convertit en el primer país de la UE a desobeir una orde d’este Tribunal.

La tala, il·legal segons la legislació Europea, seguix. Les protestes també. Sobre el terreny, els Defensors del Bosc detenen les màquines, bloquegen els camins d’accés i interrompen la tala, a vegades amb els seus propis cossos. Les seues accions han salvat centenars d’arbres. Ara molts d’ells s’enfronten a l’acaçament, multes, accions judicials i violència física. Per a seguir la seua lluita, necessiten saber que no estan sols. I per a sentir-se segurs, necessiten visibilitat.

Podem ajudar-los atraient l’atenció internacional, perquè els Defensors del Bosc, i també els seus botxins, sàpien que estem vigilants. Podem donar-los força amb un potent missatge de solidaritat procedent de tots els racons d’Europa: “En primera línia per a defendre el bosc, lluiteu en el nostre nom, i teniu tot el nostre suport”. Podem oferir-los l’ajuda que tant necessiten per mitjà de donatius, perquè la seua defensa del bosc es mantinga forta durant el cru hivern.

En uns pocs dies, la plataforma ciutadana Movem Europa, amb la col·laboració de FERN i BirdLife International, traslladarà tots i cada un dels vostres noms al Campament de Defensors del Bosc. El teu nom podria estar ací. Amb la teua firma no sols els demostres la teua solidaritat, sinó que tu mateix et convertixes en un guardià més del bosc. Per això, des de Marfull-Acció Ecologista Agró et demanem que actues i signes per a salvar l’últim bosc verge d’Europa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció a Aiora contra l’extracció massiva de fusta cremada

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?