Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Aliades en la Nit > Rates penades, aliades nocturnes

Samaruc Digital

Rates penades, aliades nocturnes

Les rates penades, protagonistes d’un projecte de control biològic de plagues, retornen als camps valencians

dilluns 18 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El projecte “Alidades de la nit” promou la construcció de refugis de rates penades per tal d’instal·lar-los en zones de l’arrossar de l’Albufera i l’horta de València.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer retornar aquests mamífers nocturns als seus espais naturals i aprofitar la seua voracitat contra les plagues del cucat de l’arròs i la Bactra bactrana, un barrinador que afecta els camps de xufa. Es calcula que una rata penada pot consumir més de 2.000 insectes mentre s’alimenta durant la nit, entre un quart i el total del seu pes corporal.

“Alidades de la nit” es una iniciativa agroecològica impulsada per Roncadell i Acció Ecologista-Agró amb el suport de l’Ajuntament de València. Aquesta campanya, que afavoreix l’equilibri entre una alimentació sostenible, de proximitat, i l’ecologia, també compta amb la participació de La Granja de Bitxos, que està instal·lant refugis a l’Horta i l’Albufera de València.

Rates penades, les nostres aliades from UKEMOTION on Vimeo.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en Samaruc Digital

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?