Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda convoca tres voluntariats als muntanyars d’Almardà

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda convoca tres voluntariats als muntanyars d’Almardà

T’esperem esta tardor per a protegir i conservar la natura de la platja

dijous 21 de setembre de 2017, per  AE-Agró

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, organitza esta tardor una campanya d’activitats a la platja d’Almardà. Quin és el repte? Doncs, protegir i conservar els valors naturals dels muntanyars, que és el nom que reben les dunes en este racó del litoral valencià. Amb este objectiu la Colla Verda convocarà tres voluntariats ambientals durant els pròxims mesos. El primer serà una jornada de neteja, programada per al dissabte 30 de setembre, i després es realitzaran dues plantacions de flora dunar, una en octubre i altra en novembre.

Els muntanyars d’Almardà representen un dels ecosistemes dunars millor conservats del litoral valencià. En ells trobem gran quantitat d’espècies de flora que només creixen a les platges. Este és el cas del lliri de mar (Pancratium maritimum), l’herba dels conills (Lotus creticus), el cascall marí (Glaucium flavum), l’herba de la plata (Medicago marina), el violer de mar (Malcomia littorea) o el borró (Amophila arenaria). Es tracta de xicotets tresors naturals que cal conservar i protegir.

Per això, esta tardor la Colla Verda convoca una campanya de tres voluntariats mediambientals als muntanyars d’Almardà amb l’objectiu de posar el seu granet d’arena en la conservació de les dunes. La primera activitat serà el dissabte 30 de setembre, quan et necessitem per a netejar la platja després de la massificació de turistes de l’estiu, que provoca que s’acumulen puntes de cigarrets, plàstics i altres residus en els muntanyars. A més a més, també aprofitarem esta jornada per a eliminar vegetació exòtica invasora, com per exemple el curatall (Carpobrotus edulis). El punt de trobada per als voluntaris serà el Xiringuito Calipso, on t’esperem a les 10:30 hores.

Després, en octubre i novembre, la Colla Verda organitzarà dues plantacions de flora dunar. Concretament, els dissabtes 28 d’octubre i 25 de novembre a les 10:30 hores. El punt de reunió per a estes activitats serà La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. Amb estes dues plantacions volem augmentar la biodiversitat dels muntanyars i consolidar el seu sistema dunar, que actualment representa una de les poques defenses que té la nostra costa contra l’erosió litoral.

Estes dues plantacions de la Colla Verda als muntanyars d’Almardà comptaran amb la col·laboració del CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana, entitat amb la qual Acció Ecologista-Agró va a posar en marxa pròximament un projecte pilot de restauració d’ecosistemes dunars.

Així que ja saps: si vols ajudar-nos a protegir i conservar els muntanyars d’Almardà i descobrir els tresors naturals de les dunes, participa en esta campanya de voluntariats de la Colla Verda. Per a fer-ho només has d’enviar un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. Esta tardor t’esperem a la platja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda tanca el curs 2016-17 netejant la platja de la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?