Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > La Pipa, protagonista de "L’Albufera de les Aus"

Custòdia del Territori

La Pipa, protagonista de "L’Albufera de les Aus"

La segona edició d’este festival ornitològic conclou amb una jornada de "pardaleig" per a grans i menuts en esta àrea de reserva custodiada per AE-Agró i SEO/BirdLife

dilluns 16 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Aus, el cap de setmana del 6, 7 i 8 d’octubre es va celebrar la segona edició de "L’Albufera de les Aus". Amb motiu d’este festival, el parc natural es va omplir d’activitats vinculades al turisme ornitològic i a la conservació de les aus. Entre elles, el diumenge 8, una marató ornitològica que va concloure al Tancat de la Pipa, àrea de reserva custodiada per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife que també va albergar la xiquimarató per als "pardalers" més menuts. Des d’AE-Agró volem agrair a totes i tots la vostra participació en "L’Albufera de les Aus", un festival que vol divulgar la biodiversitat ornitològica del parc natural i mostrar el treball realitzem les entitats per a la seua conservació.

El passat diumenge 8 d’octubre el Tancat de la Pipa va viure una jornada inoblidable amb motiu de la xiquimarató ornitològica del festival "L’Albufera de les Aus". La cita va arrancar a les 10:00 hores al Port de Catarroja, on vam donar la benvinguda als xicotets "pardalers" i vam començar a identificar espècies d’ocells pels arrossars del parc natural. Després, vam continuar observant més aus, mentres passejàvem en barca pels canals de l’Albufera fins arribar al Tancat de la Pipa.

En esta àrea de reserva, ubicada en el cor del parc natural i propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), els menuts "pardalers" van prosseguir amb la xiquimarató. Al final van aconseguir identificar 33 espècies diferents i fins i tot van tindre temps per a jugar i aprendre curiositats dels ocells de l’Albufera amb Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, les dues entitats que custodiem el Tancat de la Pipa.

A les 12:30 hores, mentres els menuts encara es divertien amb jocs i tallers infantils, començaren a arribar a la Pipa els participants en la marató ornitològica de "L’Albufera de les Aus", que portaven des de les 8:30 hores observant ocells pel parc natural. En esta segona edició de la marató, que com la de 2015 finalitzava en la Pipa, l’equip guanyador va aconseguir identificar 101 espècies diferents, una xifra realment espectacular.

Un cap de setmana carregat d’activitats "pardaleres"

A més a més de la marató i la xiquimarató del diumenge, durant la resta del cap de setmana "L’Albufera de les Aus" no va parar de programar activitats de tot tipus vinculades al món de l’ornitologia. El festival arrancà el divendres 6, amb la inauguració de l’exposició Les aus de l’Albufera de José Ignacio Ballester i la xerrada "Claus per a la gestió, conservació i divulgació del Parc Natural". El dissabte 7 d’octubre, pel matí, es va celebrar una fira d’entitats que va comptar amb tallers i jocs infantils, observació d’aus, excursions...

Després, el dissabte per la vesprada "L’Albufera de les Aus" va continuar amb dues xerrades més: "Eixos xatracs estranys amb el bec taronja", a càrrec de José Ignacio Dies, i "Per a què servixen les aus?", amb Antonio Sandoval. La jornada va concloure amb una sessió de cinema a la fresca al parc natural. Concretament es va projectar el documental The Million Dollar Duck del director Brian Golden Davies

Esta segona edició de "L’Albufera de les Aus" ha sigut organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació de València, SEO/BirdLife, AE-Agró, la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), la Fundació Assut i l’Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana. Des d’AE-Agró, com a entitat organitzadora, volem agrair-vos a totes i tots la vostra participació en este festival, un esdeveniment amb el qual es vol posar en valor la biodiversitat d’aus del parc natural i el treball que realitzem les entitats mediambiental per a la seua conservació.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Perquè ens oposem a la crema de la palla de l’arròs a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?