Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > El Pinyal, per ara, no es toca

Camp de Morvedre

El Pinyal, per ara, no es toca

La Conselleria ens confirma que no va a permetre obrir més pedreres a Sagunt

dilluns 30 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

El passat 20 d’octubre, Acció Ecologista-Agró es va reunir amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Sostenible per a tractar una sèrie de temes que preocupen a la nostra entitat. Una de les qüestions analitzades van ser les pedreres que la cimentera Lafarge-Holcim explota o pretén explotar a Sagunt (Camp de Morvedre, València). Concretament, la del Salt del Llop a la Muntanya de Romeu i la del Pinyal al Barranc de la Catalana i la Muntanya de l’Hostalera. Des de la Conselleria ens van confirmar que a dia de hui no entra en els seus plans permetre obrir més pedreres a la capital del Camp de Morvedre i que només van a renovar el permís d’explotació de la del Salt del Llop.

Després de la reunió mantinguda el passat 20 d’octubre per membres d’Acció Ecologista-Agró amb Julià Álvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, i Antoni Marzo, director general de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, des de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA! desmentim la notícia publicada el 17 d’octubre en el diari Levante-EMV, en la qual es feia menció a la intenció de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Sostenible de permetre l’explotació minera a Lafarge-Holcim en la zona del Pinyal, una vegada finalitze esta cimentera l’explotació de la pedrera del Salt del Llop en el 2042.

Durant la reunió del 20 d’octubre, el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic va confirmar categòricament a AE-Agró que no està en els plans de la Conselleria permetre l’explotació de noves pedreres en el terme municipal de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Només la renovació del permís de la pedrera del Salt del Llop. Permís que, per altra banda, no contempla l’ampliació del perímetre de la pedrera per a preservar així el futur Paratge Natural Municipal de la Muntanya de Romeu, la tramitació del qual continua a bon ritme, segons van afirmar des de la Conselleria.

Des del conjunt d’organitzacions que conformem la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA! ens congratulem d’esta bona notícia per a Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre. Però, advertim que qualsevol intervenció en les muntanyes de la comarca serà seguida minuciosament per la plataforma. I, en cas de detectar-se riscos greus per a la integritat del paisatge i el medi ambient, continuarem amb les campanyes divulgatives, reivindicatives i judicials per a protegir el nostre patrimoni forestal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Lafarge-Holcim, premi Residu 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?