Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > AE-Agró rebutja ampliar la V-21 per agreujar la contaminació i el procés de (...)

Horta Nord

AE-Agró rebutja ampliar la V-21 per agreujar la contaminació i el procés de Canvi Climàtic

Apostem per instal·lar ja el carril VAO i millorar el servei de rodalia de RENFE com a mesures de prevenció del trànsit per a millorar la circulació

divendres 3 de novembre de 2017, per  AE-Agró

Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord rebutgem l’anunciada ampliació de la V-21, un projecte que tindrà un cost econòmic de 30 milions d’euros i que implica sacrificar 80.000 metres quadrats d’Horta. A més a més, en cas d’executar-se, el tercer carril de la V-21 suposarà un augment del trànsit de vehicles a motor. I, per tant, un increment de les emissions de gasos contaminants, fet que agreujarà encara més el procés de Canvi Climàtic que ja estem patint. Per a millorar la circulació en la V-21, des d’AE-Agró Horta Nord apostem per aplicar mesures de prevenció del trànsit. Per exemple, instal·lar ja un carril VAO (Vehicles d’Alta Ocupació) i millorar el servei de rodalia de RENFE.

Inicialment, l’anunciat tercer carril de la V-21 podria augmentar la fluïdesa del trànsit en este accés a la ciutat de València. Tanmateix, a mig i llarg termini, acabarà col·lapsant-se. La solució per als embossos no passa per ampliar la capacitat de càrrega de les carreteres, sinó per reduir el volum de vehicles que circulen per elles. I esta mesura, que resulta imprescindible a dia de hui per a combatre el Canvi Climàtic i la contaminació atmosfèrica, implica una sèrie de canvis d’hàbits que han de ser fomentats des de ja per totes les administracions públiques.

Per això, des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord considerem que, abans de plantejar l’ampliació de la V-21 o de qualsevol altra carretera, cal aplicar totes les polítiques possibles de prevenció del trànsit. Per exemple, la majoria de vehicles que circulen per la V-21 només són ocupats pel seu conductor. Així que una manera senzilla de reduir el volum del trànsit seria instal·lar ja un carril VAO (Vehicles d’Alta Ocupació) i no esperar a fer-ho a la construcció del tercer carril.

De la mateixa manera, millorar el servei de transport públic també ajudaria a retirar cotxes de la V-21. I per a aplicar esta mesura el Ministeri de Foment, responsable de la gestió de RENFE i impulsor del projecte del tercer carril, té molt a dir. Com? Doncs, augmentant la freqüència horària del tren de rodalia i abaratint el preu del bitllet, amb l’objectiu de fer competitiu el ferrocarril públic amb el vehicle privat. Considerem molt més urgent invertir ací 30 milions d’euros que per a ampliar la V-21.

València i la seua àrea metropolitana encara no arriben als nivells de contaminació de Madrid i Barcelona. Però, la contaminació que patim els habitants del Cap i Casal i la comarca de L’Horta Nord cada vegada és major. Si no volem vore com s’acaben aplicant protocols anticontaminació com els de Madrid, no podem permetre’ns sacrificar 80.000 metres quadrats d’Horta entre Alboraia i València (que funcionen com albelló natural de CO2) per a construir el tercer carril de la V-21 (infraestructura que augmentarà considerablement les seues emissions de gasos contaminants).

Esta mateixa setmana, l’Organització Meteorològica Mundial (OMS) ha advertit que durant 2016 el CO2, principal causant del fenomen del Canvi Climàtic, va tornar a batre el seu rècord històric de concentració en l’atmosfera. Mentres, al País Valencià, hem patit un dels mesos d’octubre més càlids i secs de la història. En la nostra mà està tractar de revertir esta situació climàtica amb una política de mobilitat sostenible realment respectuosa amb el Planeta o continuar apostant, tal i com pretén Foment amb la complicitat de la patronal valenciana, pel negoci d’ampliar i construir més carreteres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció en defensa de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles