Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Bicis, aus i dunes a la platja de Puçol

Horta Nord

Bicis, aus i dunes a la platja de Puçol

Continuem treballant pam a pam per a posar en valor este racó del litoral valencià

dimecres 22 de novembre de 2017, per  AE-Agró

El passat cap de setmana, amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’ajuntament d’esta localitat vam convocar, amb la col·laboració de l’Aula de la Bici i el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, un passeig en bici per la vereda del Camí La Mar i la tercera visita guiada del mes de novembre a la Marjal dels Moros. A més a més, el divendres, 17 de novembre, també es va realitzar a la platja de Puçol una jornada de silvicultura dunar amb un grup de voluntariat internacional. Gràcies a estes tres activitats, més de 80 persones han descobert els valors naturals d’este racó del litoral valencià durant el darrer cap de setmana.

El passat diumenge, 19 de novembre, es va celebrar la tercera visita guiada del mes de novembre a la Marjal dels Moros. En esta ocasió, la cita va reunir a unes quaranta persones, que van poder observar les aus d’este meravellós aiguamoll i també van descobrir la seua flora, el seu patrimoni hidràulic i les activitats humanes que posen en perill la conservació d’esta zona humida.

Esta visita guiada a la Marjal dels Moros, que repetirem per última vegada el pròxim diumenge, 26 de novembre, és una de les cinc activitats convocades este mes de novembre amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol". Esta iniciativa del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’ajuntament d’esta localitat compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València i, a més a més de les quatre visites a la Marjal dels Moros, també ha inclòs un passeig en bici a la platja de Puçol.

Concretament, esta excursió ciclista per a tota la família es va celebrar el passat dissabte, 18 de novembre, amb la col·laboració de l’Aula de la Bici. L’activitat va congregar a una vintena de participants de totes les edats, que van pedalejar des del nucli urbà del municipi fins a la platja de Puçol per la vereda del Camí La Mar. Després es va realitzar un taller d’habilitats en bici per a xiquets i xiquets a la Plaça de la Rosa dels Vents.

A més a més d’estes dues activitats de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", el passat divendres, 17 de novembre, AE-Agró va visitar este racó del litoral valencià amb un grup de voluntariat internacional format per una vintena de joves de Romania, Irlanda i Nova Caledònia. Amb la seua col·laboració, es va retirar barrella punxosa (Salsola kali) i es van dispersar llavors de lliri de mar (Pancratium maritimum) en la zona dunar restaurada per AE-Agró. Durant la resta del mes de novembre completarem la retirada de la barrella punxosa.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Natura entre marjal i muntanya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?