Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Volem un ferrocarril públic, social i sostenible!

València en Bici

Volem un ferrocarril públic, social i sostenible!

Exigim modernitzar la línea C-3 de rodalia i millorar la política comercial de RENFE

dimarts 28 de novembre de 2017, per  AE-Agró

La coordinadora estatal en defensa del ferrocarril públic, social i sostenible ha convocat este mes de novembre la seua Setmana de Lluita per a reclamar un tren públic, eficient, sostenible, accessible, assequible, segur i de qualitat. València en Bici-Acció Ecologista Agró es va sumar a esta iniciativa amb dues accions que van comptar amb el suport de Sector Federal Ferroviari-CGT. La primera va ser una paròdia a l’Estació del Nord de València, celebrada el passat divendres 17 de novembre, per a denunciar la mala gestió de RENFE. I la segona, una marxa cicloturista, el dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre, per la comarca de La Plana d’Utiel-Requena per a exigir la modernització de la línea C-3 de rodalia.

Només en 2017, RENFE ha suprimit 900 trens de rodalia a València. A més a més, ha transportat 2.000 bicicletes menys que en anys anteriors i ha deixat sense cobrir 200 llocs de treball de maquinistes. Això sí, enguany, RENFE ha organitzat cinc exposicions de vehicles a l’Estació del Nord del Cap i Casal, a vore si amb un poc de sort els usuaris del ferrocarril públic ens comprem un cotxe i deixem de molestar...

La política comercial de RENFE està enfocada en exclusiva a l’Alta Velocitat Espanyola (AVE), mentres el rodalia i els regionals continuen oblidats i cada vegada oferixen un servei pitjor i més car. Este es el cas, per exemple, del regional València-Conca-Madrid, el viatge del qual dura ara dues hores i mitja més que en 2012.

Per a denunciar este empitjorament i estes retallades en el tren de rodalia i en els regionals, el passat divendres 17 de novembre, València en Bici-Acció Ecologista Agró va realitzar una acció-teatre a l’Estació del Nord, on vam parodiar els directius de RENFE instal·lant l’oficina de maltractament al client.

Esta acció, organitzada amb motiu de la Setmana de Lluita de la coordinadora estatal en defensa del ferrocarril públic, social i sostenible, va comptar amb el suport de Sector Federal Ferroviari-CGT. A més a més, en el marc d’esta iniciativa, el dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre, València en Bici-AE Agró també va organitzar amb la CGT una marxa cicloturista per la comarca de La Plana d’Utiel-Requena. El motiu? Doncs, exigir la modernització de la línea C-3 de rodalia.

Fins al moment, RENFE no ha posat ni una sola travessa nova del Pla de Rodalia 2010-2020 en esta línia, que continua sense estar electrificada i que oferix un servei vergonyós. El desficaci d’esta línia arriba fins al punt que RENFE ens va impedir als participants en la marxa viatjar a Requena en Bici+Tren i ens vam vore obligats a llogar un autobús.

Este cas podria resultar anecdòtic. Però, la realitat és que RENFE amenaça amb la clausura parcial o la reducció d’este servei ferroviari, que considera deficitari, mentre aplica una política comercial que desincentiva l’ús de la línia C-3. Des de València en Bici volem que RENFE done un servei coherent i de qualitat a les comarques de La Foia de Bunyol i La Plana d’Utiel-Requena. I, com no, exigim un ferrocarril públic, social i sostenible per a tot el País Valencià.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Besos per a salvar l’amor entre la bici i el tren

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?