Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Nova Cultura de l’Aigua > Exigim una gestió pública i directa de l’aigua

Nova Cultura de l’Aigua

Exigim una gestió pública i directa de l’aigua

Comunicat de premsa de la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública

divendres 1 de desembre de 2017, per  AE-Agró

La difusió d’un informe del Consell General d’Economistes ha tornat a reobrir el debat sobre si la gestió de l’aigua a les ciutats ha de ser pública, privada o mixta. A la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública, entitat formada per Acció Ecologista-Agró, la Confederació d’Associacions de Veïns CAVE-COVA, CCOO, Ecologistas en Acción, Enginyeria Sense Fronteres, la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, Heterodòxia Castelló, Intersindical Valenciana, La Ribera en Bici, No als Tractats Desiguals, La Unió de Llauradors i Ramaders i Xúquer Viu, ho tenim clar: reclamem una gestió pública directa. Els nostres motius te’ls expliquem a continuació.

L’aigua és un bé de primera necessitat fràgil i limitat, que ha d’arribar a tothom en la millor de les seues condicions per a garantir una vida digna als ciutadans, sense deteriorar els ecosistemes que contribuïxen a la renovació cíclica de l’aigua. La satisfacció d’una necessitat bàsica com esta, que a més a més ha de ser de qualitat per les seues implicacions en la salut pública, no pot estar subordinada a criteris d’eficiència econòmica per tal de maximitzar els beneficis empresarials. És a dir, l’aigua és vida, no negoci.

Els límits que s’imposen a la seua gestió vénen definits per la seua natura, la seua escassetat, la responsabilitat de garantir la salut pública i el respecte al Medi Ambient. Per això, les institucions públiques són les úniques que poden garantir aquests extrems. A més a més, una gestió pública de qualitat, en no estar subjecta a la lògica de la maximització del benefici empresarial, pot oferir millors condicions laborals als treballadors.

Les subvencions i els diferents tipus d’ajudes públiques que actualment reben les empreses privades dedicades a la gestió de l’aigua podrien destinar-se a enfortir les institucions públiques de gestió de l’aigua amb major transparència i eficàcia. Entre altres motius, perquè la cooperació públic-públic en matèria de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica ha demostrat la seua capacitat de generar un alt coneixement i experiència orientat a la resolució dels problemes reals dels ciutadans, contribuint a més a més a la democratització de la ciència.

Finalment, paga la pena destacar que els estalvis i millores de la gestió directa pública de qualitat redunden en el benefici dels ciutadans, en lloc d’engrossir els comptes de resultats dels operadors i els grups financers als quals pertanyen. És a dir, l’aigua constituïx un patrimoni essencial per a tota forma de vida, no és una mercaderia, motiu pel qual la seua gestió ha de ser pública i no un negoci.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Per un futur de vida per al Xúquer!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?