Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > Segona plantació de la Colla Verda per a consolidar la nova duna de (...)

Voluntariat Ambiental

Segona plantació de la Colla Verda per a consolidar la nova duna de Corinto

Continuem treballant pam a pam en el muntanyar de la Gola de Quartell

dilluns 4 de desembre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte 25 de novembre, la Colla Verda va protagonitzar la segona plantació de flora dunar de la tardor a la platja de Corinto. Amb esta actuació, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró vol posar el seu granet d’arena per a consolidar un nou muntanyar junt a la Gola de Quartell. L’activitat comptà amb la participació d’una quinzena de voluntaris de totes les edats, que van treballar de valent durant tot el matí. La pròxima plantació dunar de la Colla Verda serà el dissabte 16 de desembre, quan et necessitem per a continuar pintant de verd el nou muntanyar de la platja de Corinto. T’esperem!!!

El passat mes d’octubre, la Colla Verda arrancà un apassionant projecte: consolidar amb espècies de vegetació dunar autòctona un nou muntanyar a la platja de Corinto. Concretament, junt a la Gola de Quartell, on esta tardor anem a convocar tres plantacions de flora dunar. La segona va ser el dissabte 25 de novembre i va reunir a una quinzena de voluntaris.

Pam a pam, els participants en esta activitat van plantar lliris de mar (Pancratium maritimum), herba dels conills (Lotus creticus), grama marina (Elymus farctus), efedres (Ephedra distachya) i cards marins (Eryngium maritimum) facilitats pel CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana.

La plantació es va realitzar sobre una mota de sediments de la Gola de Quartell, que estem aprofitant com a base per a "construir" el nou muntanyar de la platja de Corinto. Si el projecte té èxit, molt prompte tindrem una nova duna que protegirà esta platja de l’erosió litoral. I, a més a més, haurem aconseguit millorar la biodiversitat d’este racó del litoral de Sagunt (Camp de Morvedre, València).

La següent plantació dunar de la Colla Verda serà el dissabte 16 de desembre. Eixe dia t’esperem a la platja de Corinto per a continuar consolidant el seu nou muntanyar. Per a participar, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. Vine i ajuda’ns a construir esta nova duna!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda conquesta el Castell de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles