Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > La Marjal dels Moros demostra el seu potencial turístic

Horta Nord

La Marjal dels Moros demostra el seu potencial turístic

Més de 250 persones visiten este aiguamoll amb AE-Agró durant el mes de novembre

dimarts 5 de desembre de 2017, per  AE-Agró

Amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’ajuntament d’esta localitat han organitzat durant el mes de novembre quatre visites guiades a la Marjal dels Moros. A més a més, amb motiu d’esta campanya, també s’ha celebrat un passeig en bici a la platja de Puçol. En total, quasi 300 persones han participat en estes cinc activitats convocades amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. L’objectiu era posar en valor els recursos naturals de la platja de Puçol per a potenciar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern. I, tenint en compte la magnífica resposta del públic, pensem que ho hem aconseguit.

Els diumenges del passat mes de novembre la Marjal dels Moros es va revolucionar amb les quatre visites guiades de la campanya "Tardor a la platja de Puçol". Més de 250 persones es van sumar a esta proposta del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol per a descobrir este meravellós aiguamoll, un autèntic museu de la natura amb una espectacular i sempre canviant col·lecció d’ocells.

Al principi de cada visita vam repartir als participants un plànol de la Marjal dels Moros amb els restaurants i bars de la platja, a més a més de guies d’aus i informació dels diferents projectes que AE-Agró desenvolupa a Puçol. Per exemple, la custòdia del territori del Paratge Natural Municipal de La Costera o la restauració de la vegetació dunar de la platja d’este municipi de l’Horta Nord.

Durant estes jornades de natura i marjal vam passejar per la zona litoral dels Moros, que està equipada amb tres miradors per a l’observació d’aus. En total, durant esta campanya d’activitats hem vist 55 espècies diferents d’ocells, que pots consultar en el document adjunt d’este article. A més a més, en cada visita també hem parlat de la flora que podem trobar en este aiguamoll, del seu patrimoni hidràulic i de les activitats humanes que posen en perill la seua conservació.

Les amenaces més evidents són l’erosió litoral que genera el port industrial de Sagunt, la manca d’un cabal ecològic mínim d’aigua de qualitat i la presió dels polígons que l’envolten. Però, malauradament, la Marjal dels Moros també patix altres amenaces, com per exemple una gran acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar i transformacions agrícoles que alteren el seu fràgil equilibri.

A més a més de les quatre visites guiades a la marjal, amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", també es va programar un passeig en bici. La cita va ser el dissabte 18 de novembre i va reunir a una vintena de ciclistes de totes les edats, que van pedalejar amb els companys de l’Aula de la Bici des del nucli urbà fins a la platja. El recorregut de l’excursió va discórrer per la vereda del Camí La Mar, travessant l’Horta, i quan vam arribar a la platja vam realitzar un taller d’habilitats en bici per als més menuts a la Plaça de la Rosa dels Vents.

Des d’AE-Agró volem agrair al públic la magnífica resposta que han tingut estes cinc activitats, en les quals han participat quasi 300 persones, una xifra que demostra el potencial turístic dels recursos naturals de la platja de Puçol. També volem agrair el suport de l’ajuntament i la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. I, finalment, convidar-vos a visitar i descobrir pel vostre compte la Marjal dels Moros i la seua espectacular i sempre canviant col·lecció d’ocells.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Tardor de Natura a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles