Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda s’acomiada de la tardor amb una nova plantació de (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda s’acomiada de la tardor amb una nova plantació de flora dunar

Continuem pintant de verd els muntanyars de la Gola de Quartell

divendres 22 de desembre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 16 de desembre, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va acomiadar la tardor amb una plantació extra de flora dunar. Després de realitzar les dues plantacions programades per a esta estació, la Colla Verda va convocar una tercera per a continuar pintant de verd els muntanyars de la Gola de Quartell. A més a més, esta tardor els voluntaris de Sagunt també han protagonitzat una jornada de neteja a la platja d’Almardà. El pròxim hivern, el repte de la Colla Verda serà conservar i millorar els valors naturals del Riu Palància. T’esperem!!!

Una desena de voluntaris de totes les edats es van sumar el passat dissabte, 16 de desembre, a l’última activitat de la tardor de la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró. La jornada va ser a la platja de Corinto, on vam plantar lliris de mar (Pancratium maritimum), herba dels conills (Lotus creticus), grama marina (Elymus farctus), efedres (Ephedra distachya) i cards marins (Eryngium maritimum).

En esta ocasió, vam realitzar la plantació a la zona nord de la Gola de Quartell per a tractar de millorar l’estat de conservació de la duna adjacent. Les altres dues plantacions de flora dunar de la tardor també van ser junt a esta gola. Però, en octubre i novembre vam pintar de verd la zona sud. Concretament, vam plantar sobre una mota de sediments de la gola, sobre la qual volem "construir" un nou muntanyar, nom que reben les dunes en este racó del litoral valencià.

Les dunes, a més a més d’albergar gran biodiversitat de plantes i fauna, juguen un paper clau per a conservar l’arena de la platja quan tenim temporals. Per això, cal mimar els muntanyars, amb jornades de neteja com la convocada en setembre per la Colla Verda, i reforçar la seua coberta vegetal amb plantacions de flora dunar. Amb la del passat dissabte, la Colla Verda acomiada la tardor i també 2017.

Enguany, a més a més de treballar durant la tardor en les platges de Sagunt, la Colla Verda va impulsar en hivern la reconquesta mediambiental de la Muntanya del Castell de Sagunt. I en primavera, va netejar la Marjal dels Moros. El pròxim hivern, el repte d’este projecte de voluntariat serà protegir i millorar els valors naturals del Riu Palància. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda torna a netejar el Delta del Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles