Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > XI Aplec de Voluntariat de VOLCAM a Múrcia

XI Aplec de Voluntariat de VOLCAM a Múrcia

diumenge 5 de novembre de 2006, per  AE-Agró La Plana

JPEG - 40.7 kB
Membres de Les Tosquetes/A.E.-Agró i de la Coordinadora Ecologista de La Vall d’Albaida
Han construit una casa en terme de Carricola als peus del Benicadell per a usos ambientals

El cap de setmana del 20 al 22 de Octubre, Acció Ecologista-Agró hem estat presents al IX Encontre de projectes de voluntariat que varen estat patrocinats per la CAM. Enguany s’ha realitzat a la capital de la veina Comunitat Autónoma de Múrcia.

Hem pogut coneixer el centre de natura Torre Guil, fet amb totes les premises de edificació bioclimàtica i recomenable de vore.

Lamentablement, just al costat d’aquesta experiència ecològica, s’està construint una urbanització tot al contrari, amb lo que la reflexió sobre els desitjos d’una societat sostenible i la realitat queda meridianament clara...tant a Múrcia com a casa nostra.

JPEG - 45.5 kB
Les delegacións de DEPANA (projecte en el Parc de Collserola a Barcelona, a la dreta de la foto), GOB (projecte de La Trapa i Sa Dragonera a Mallorca) i Acció Ecologista-Agró ( Projecte Barranc dels Molins de Ares i Assagador de la Mar de Puçol-Sagunt)

Després d’una esplèndida conferencia de Domingo Gimenez Beltran (antic Director de l’Agencia Europea del Medi Ambient i actual responsable de l’Observatori de la Sostenibilitat) el divendres per la vesprada, ens tancaren tot el dissabte en Torre Guil. Un recull de projectes presentat i un debat per la vesprada on va rebre una llarga ovació la intervenció del representant de ANSE, el grup ecologista mes veterà de Múrcia.

El diumenge ferem una excursió guiada pel Parc Regional de Carrascoy; muntanyes que envolten la practicament desapareguda horta de Múrcia ( igual que les hortes històriques de València o la major part dels pobles del Baix Segura, tant les alacantines com les murcianes) repoblades amb pi blanc que li dona un apreciable verdor al paisatge i encara en un proces lent de naturalització i diversificació. Visitarem el Centre de recuperació de fauna i pasejarem pels voltants del centre de visitants.

Enguany, Acció Ecologista-Agró ha presentat dos projectes diferents: La senyalització de L’Assagador de la Mar entre Puçol i el Grau Vell de Sagunt (amb la intenció clara de que no desaparega en mig dels grans projectes industrials de ampliacions del port de sagunt, regasificadores, desaladores, cables submarins, gaseoductes, noves linies elèctriques, de la térmica i de Parc Sagunt...).

L’altre projecte es la revegetació del Barranc dels Molins a Ares, dins del projecte general de donar nous usos a velles funcions dels molins hidraulics de les comarques interiors de Castelló. En unes comarques, com Els Ports, l’Alcalaten, L’Alt Palancia, que voran els seus valuosos paisatges molt alterats per la localització indiscriminada de parcs eòlics.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?