Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda arranca 2018 amb nous voluntariats al Palància

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda arranca 2018 amb nous voluntariats al Palància

T’esperem este hivern en el riu per a conservar i potenciar els seus valors naturals

dimecres 10 de gener de 2018, per  AE-Agró

La Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) et convida a participar este hivern en tres jornades de voluntariat ambiental al Palància. El repte és conservar i potenciar els valors naturals del riu al seu pas per la capital del Camp de Morvedre. Concretament, a la zona dels eucaliptus, Pedres Blaves i el Delta, on es realitzaran plantacions de vegetació autòctona, neteges de residus i també es col·locaran caixes-niu per a ocells. T’esperem este hivern per a treballar per un riu viu!!!

Una de les reivindicacions històriques del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre ha sigut i és la posada en valor del Riu Palància com a espai natural urbà al seu pas pel terme municipal de Sagunt. Durant 2017, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per fi ha clausurat l’aparcament il·legal que ocupava el llit del riu a Sagunt i ha tallat el trànsit rodat pel Palància. I, a més a més, el consistori saguntí ha netejat i condicionat unes 100 hectàrees del riu amb un Pla d’Ocupació.

Per això, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, ha elegit el Palància per a desenvolupar les seues activitats hivernals i així donar continuïtat al treball realitzat per les administracions. Estem segurs que, amb la col·laboració i la implicació de la ciutadania, el riu pot esdevindre en una meravellosa illa de biodiversitat urbana. I amb este objectiu hem programat tres voluntariats ambientals al Palància.

El primer serà el dissabte 20 de gener. Eixe dia et convidem a participar en una plantació de vegetació autòctona en el Delta, durant la qual també aprofitarem per a netejar la desembocadura del riu. La següent cita serà el dissabte 17 de febrer, quan hem convocat una jornada de restauració ambiental en la zona dels eucaliptus del Port de Sagunt. Finalment, el dissabte 10 de març, tancarem esta campanya mediambiental amb una nova plantació. En este cas a Pedres Blaves, on també col·locarem caixes-niu per a ocells.

Els tres voluntariats hivernals de la Colla Verda arrancaran a les 10:30 hores i per a participar només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant pels matins al 960 263 617. Amb esta campanya volem conservar i potenciar els valors naturals del Palància i, especialment, fer partícip a la ciutadania d’este repte. Així que ja saps, este hivern t’esperem per a treballar per un riu viu!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda torna a netejar el Delta del Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?